Szél Bernadett visszavonult gondolkodni

2018.07.19. 12:28

Visszavonul gondolkozni Szél Bernadett, az LMP társelnöke, akit három évre eltiltott párttisztségek viselésétől a párt etikai bizottsága. „A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom” – írja a közleményben, ami eljutott az Azonnalihoz.

Szél Bernadett visszavonult gondolkodni

„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom” – írja Szél Bernadett, az LMP társelnöke az Azonnalihoz eljuttatott csütörtöki közleményében. Mint a 24.hu szerdán este megírta, Szélt az LMP etikai bizottsága három évre eltiltotta minden párttisztségtől, miután a párt kongresszusának és politikai tanácsának határozatával ellentétben választókerületi visszalépésekről tárgyalt.

Ám a csavar a történetben az, hogy az eltiltás ellenére Szélnek mégsem kell lemondania a posztjáról. Vagyis úgy tűnik, teljes a káosz a párt háza táján. 

Szél közleménye szerint ő is csak az éjjel kapta meg az LMP etikai bizottságának döntését és maga is még értelmezni próbálja annak tartalmát.

„Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem.”

Szél azt is írta: megfontolt döntést fog hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fog fordulni. Az ügyben szerettünk volna további kérdéseket feltenni Szél Bernadettnek – hiszen közleménye könnyen értelmezhető úgy, hogy fontolgatja lemondását a társelnöki posztról – ám csak az asszisztensét értük utol, aki jelezte: a politikus nincsen telefonközelben. 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek