Miben segít a death metál, ha beutazod a világot?

2018.07.19. 14:23

Az élet, meg minden podcast negyedik adásának vendége volt Belényi Dániel, aki beutazta a világot.

Miben segít a death metál, ha beutazod a világot?

Sokszor és sokféleképpen hallhatunk arról, hogy az emberek buborékokban élnek – nem úgy Belényi Dániel, aki sportot űz abból, hogy a világ legveszélyesebb helyeire látogasson el. 

Már rögtön legelső, afganisztáni útján egy tálib teherautósofőrbe botlott, aki Amerikát és az összes keresztényt legszívesebben a halálba küldte volna. Ezután se szó, se beszéd, meghívta őt vacsorára. Többek között erről is mesélt a világutazó Az élet, meg minden podcastnak adott interjújában

Ha teheti, egyedül utazik, mert így nem kell másokhoz igazodnia:

„Egy idő után rendkívül fárasztó volt az, hogy az utazásról mindenki a szabadságra asszociál. Ez nekem olyan volt, mint egy börtön. Nem a saját tempómban, a saját értékeim szerint utaztam, hanem úgy, ahogy a csoportdinamika megkívánta” 

– mondta el a kalandor. Azonban, mint hozzátette, a legtöbbször nincs egyedül: mindig megismerkedik más utazókkal, turistákkal, ott élő vagy dolgozó emberekkel. Különösen a keleti kultúrákra jellemző a nyitottság: mindig van, aki szóba elegyedik a vakmerő vándorral.

A sokat látott utazó többek között beszámolt arról, hogy miről ismerkszik meg az iráni titkosszolgálat, elmesélte élményeit a Moszulban, a frontvonal közelében tett látogatásáról, és azt is megtudhattuk, hogy a death metál hogyan segít ismerkedni idegen országokban.

Akit bővebben érdekel a beszélgetés, az itt, vagy akár cikkünk alatt is meghallgathatja Az élet, meg minden adását. Belényi Dani blogja, ahol kalandjairól számol be, itt érhető el.

NYITÓKÉP: Belényi Dániel FB

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek