Besegít Dömsödi kampányába a Momentum

Szerző: Kiss Brigi
2018.07.16. 17:11

Körbekérdeztük az ellenzéki pártokat, hogy támogatják-e valamilyen formában Pásztó jelenlegi független polgármesterét, Dömsödi Gábort az augusztusi időközi választás kampányában. Az MSZP egyelőre még nem árulta el ezzel kapcsolatos terveit, a Párbeszéd is csak annyit, hogy támogatják az indulását. A Momentumtól viszont megtudtuk: önkéntesekkel, de ha a helyi szervezeteik akarják, akkor akár anyagilag is segíthetik Dömsödi kampányát. A Jobbik ellenben nem támogatja őt.

Besegít Dömsödi kampányába a Momentum

Ahogy már beszámoltunk róla, a Nógrád megyei Pásztó városában időközi önkormányzati választást tartanak augusztus 12-én, amin képviselő-testületet és polgármestert is választanak majd: a választás körülményeiről és hátteréről itt olvashattok.

Polgármesterek hárman lennének: újrázna a jelenlegi városvezető Dömsödi Gábor, aki 2014-hez hasonlóan ezúttal is függetlenként indul; legnagyobb kihívója a fideszes Farkas Attila lesz, aki egészen idén februárig Dömsödi alpolgármestere volt. Illetve lesz még egy független jelölt, Plecskó Péter, aki Dömsödihez és Farkashoz hasonlóan szintén tagja a jelenlegi képviselő-testületnek.

Dömsödi függetlenként indul a választáson, és saját bevallása szerint ő maga nem is kereste egyik ellenzéki pártot sem azért, hogy támogassák. Az Azonnali ettől függetlenül kíváncsi volt arra, hogy vajon fordítva mi a helyzet?

Az ellenzéki pártok támogatják-e őt valamilyen formában? És ha igen, akkor hogyan? Ha pedig nem, akkor miért nem?

Ugyan ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Jobbiknak, az LMP-nek és a DK-nak is, választ egyelőre csak az MSZP-től, a Párbeszédtől és a Momentumtól kaptunk.

Az MSZP nem volt túl közlékeny. A párt sajtóosztálya azt írta: 

a pásztói időközi önkormányzati választással kapcsolatban az MSZP a megfelelő időben és felületen tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Sokkal bőbeszédűbb volt viszont a Momentum, amely azt közölte: a párt elnöksége felhatalmazta a Pásztó környékén lévő helyi szervezeteiket (Eger, Salgótarján) és tagjaikat, hogy önkéntes munkával, felajánlásokkal segítsék Dömsödi Gábort és az általa vezetett civil csapatot. Állításuk szerint erről már többször egyeztettek is Dömsödivel.

„Pártlogóval csak abban az esetben kívánnánk megjelenni, amennyiben a többi ellenzéki párt részéről egyhangú lenne a támogatás” – tette hozzá a párt.

A Momentum sajtóreferense arra a kérdésére, hogy milyen formában támogatják Dömsödit, leszögezte, hogy elsősorban önkéntes aktivistákkal – de amennyiben a helyi szervezeteik úgy döntenek, saját költségvetésükből anyagilag is támogathatják a kampányt.

A Párbeszédtől Barabás Richárd szóvivő az Azonnali kérdéseire azt mondta: támogatják Dömsödi indulását, de hogy milyen formában, az még egyeztetés alatt áll.

Hogy a többi ellenzéki párt is beszáll-e valamilyen formában Dömsödi kampányába, azt egyelőre nem tudjuk. Ezzel kapcsolatos válaszaikat még mindig várjuk.

FRISSÍTÉS: Hétfőn este válaszolt kérdéseinkre a Jobbik is. Ők azt írták: Nem támogatják Dömsödi Gábort, a szavazóikra bízzák a döntést. És hogy miért nem? 

„Mert senkit sem támogatunk és Ő sem támogatta a Jobbikot, amikor részt vett az országgyűlési választáson.”

Hozzátették még azt is, hogy jelenleg a saját jelöltjeik választására is kevés pénzük van.

NYITÓKÉP: Dömsödi Gábor Facebook-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek