Fel volt készülve a rasszista kommentekre, de egyet sem kapott

2018.06.29. 14:30

Musimbe Dennis humorista címlapfotója alá került az afrikai sertéspestisről szóló hír, de csak bénázásról volt szó.

Fel volt készülve a rasszista kommentekre, de egyet sem kapott

Életemben először címlapon vagyok 2 csajjal gizdàban, thug lifeban! Erre milyen hír jelenik meg pont a kép alatt!” – írta ki Facebookra pénteken Musimbe Dennis humorista emellé a kép mellé:

A kis rosszindulattal könnyen áthallásossá váló szerkesztést a Kelet-Magyarország nevű napilap hozta össze a május 18-i lap címlapján. (Aznap a standokon ez persze nem látszott, mivel a napilap hajtása alatt volt a másik hír.) Megkérdeztük a humoristát is a dologról.

+++

Mire gondoltál, mikor megláttad a címlapot?

Egy-két napja láttam, nyilván meglepődtem, de humoristaként nem az volt az első gondolatom, hogy ez egy direkt rosszindulatú dolog, hanem inkább talán szerencsétlenkedés, emberi mulasztás.

Hamar ki is derült, hogy igazam lett, mert elnézést is kértek érte, hogy elbénázták.

Ráskó Eszter szintén humorista barátom megosztotta a képet, amit észrevett a Kelet-Magyarország, és rámírtak. Azért tűnik csak talán extrémnek, mert a kormánypropaganda hónapokig, sőt évekig tolta a migránsozást. Humoristaként viszont nem esett rosszul, inkább csak szürreális volt látni, hogy két csajjal vigyorgok, alatta pedig ott az afrikai sertéspestis nagy betűkkel.

Néztek egyébként mostanában migránsnak?

Megmondom őszintén, hogy ugyan meg-megnézegetnek, és kapok tekinteteket idősebbektől, de általános és középiskolában több atrocitás ért, mint most.

Amióta standup színpadon és tévében szerepelek, fel voltam készülve lelkileg a rasszista kommentekre és trollkodásra, de egy sem jött, ami kimondottan meglepő és örömteli.

Engem is foglalkoztat pszichológiailag, hogy mi lehet ennek az oka, de lehet, hogy amiért humort, öniróniát és jó energiákat közvetítek, ez valamiért máshogy állnak hozzám az emberek és nem a bőrszínt látják. A fellépéseimben egyébként ezt a bőrszín-másság témát imádják a legjobban, persze igyekszem redukálni, hogy ne csak erről szóljon.

Lehet, hogy van egy rózsaszín szemüvegem, hiszen még a focivébé egyperces hírszünetében is az első három hír migránsozásról és a gyűlöletről szól. Vidékre is megyünk fellépni, ahol szeretettel fogadnak. Talán a fiatalabb generációk, akikkel jobban kapcsolatban vagyok, azok kevésbé manipulálhatóak. Az lehet a titok, hogy aki eljön egy dumaszínházas előadásra, az egyszerűen szórakozni akar. Ha szúrós szemmel is néz rám az elején, amikor látja, hogy saját magamat figurázom ki, végül jókat nevet.

Nyitókép: remix Musimbe Dennis egy FB-fotójából és Kelet-Magyarország címlapjáról

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek