A kutyapártos Kovács Gergely nem cáfolta, hogy ő lenne Banksy

Szerző: Pintér Bence
2018.06.25. 17:22

Titokzatos, Banksyt imitáló graffiti tűnt fel ma reggelre Budapest egy belvárosi házfalán, amit a rejtőzködő művész nem ismert el magáénak. Délután kiderült, hogy a Kétfarkú Kutyapárt mázolta fel a Thomas, a gőzmozdonyon furikázó Orbánt. Megkérdeztük a művészpárt elnökét, hogy miért.

A kutyapártos Kovács Gergely nem cáfolta, hogy ő lenne Banksy

Nem szokatlan, hogy Budapest utcáit graffitik díszítik vagy éppen csúfítják. A Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán most mégis olyan műalkotás tűnt fel, amire a magyar sajtó felkapta fejét. A graffiti ugyanis túl azon, hogy Orbán Viktort ábrázolja a gyermekmeséből ismert Thomas, a gőzmozdonyon, a világ leghíresebb graffitiművésze, a rejtőzködő Banksy stílusjegyeit és aláírását is magán viseli.

Délutánra kiderült, hogy az alkotás nem eredeti, hanem a Kétfarkú Kutyapárt műve. Az önleleplező posztban arról azonban nem írt a párt, hogy mi volt az akció célja. Ezért megkerestük a viccpárt elnökét, Kovács Gergelyt.

+++

Kit akartatok átverni?

Nem t'om, mindenkit. Egyrészt ki akartuk próbálni, hogy tudunk-e olyan Banksyt csinálni, amiről elhiszik, hogy igazi, s amíg nem cáfolta, elég sokan elhitték.

Banksy amúgy meg arról is híres, hogy rengeteg mindent meghackelt, hamisított, más nevében csinált dolgokat, szóval szerintem passzol hozzá, ha őt is hamisítja valaki.

És ehhez feltétlenül alá kellett hamisítani a nevét is?

Sokszor ő is odateszi ezt a szignót, nyilván egyszerűbb úgy hihető Banksyt csinálni, ha ott a szignó, szóval ez kényelmi szempontok miatt volt.

A Kutyapárt régóta hasonló pályán mozog, mind a rejtőzködő művész. Még az is lehet, hogy valójában ti vagytok Banksy?

Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.

NYITÓKÉP: MKKP Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek