Kinek szurkol Fekete-Győr András?

Szerző: Bukovics Martin
2018.06.22. 08:50

A Momentum elnöke minden válogatott focistát szívesen látna pártjában.

Kinek szurkol Fekete-Győr András?

Június közepétől kerek egy hónapon keresztül az oroszországi labdarúgó-világbajnokság tartja lázban az Azonnalit. Focis hírek nem lesznek, meccsről sem tudósítunk. Cserébe minden nap megszólítunk valakit a magyar politika alakítói közül, hogy meséljék el, kinek szurkolnak. Ma Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom nemrég újraválasztott elnöke válaszol kérdéseinkre.

+ + +

Melyik csapatnak szurkol az idei foci vb-n?

Horvátország. Régen Anglia.

Miért pont nekik? Kinek a mezét hordaná szívesen?

Kis ország, nagy foci. Davor Šuker.

Milyen módon szurkol? Ugrál, ordít, vagy inkább csendes típus?

Gólnál sakálként üvöltök, miközbe ökölbe szorítom jobb kezemet és megfeszítem jobb bicepszemet. Van, hogy kihagyott ziccerként nyílt tenyérrel tiszta izomból ráverek a kanapéra. (Az élmény viszont csak a magyar válogatott és a Manchester United meccsei alatt az igazi.)

A Momentumnak van egy focicsapata, akik a kampányban a Pancho Aréna előtt is megmutatták magukat. Tekintve hogy nem kerültek be a parlamentbe, nem akarják inkább focicsapatként folytatni a politika helyett?

A politikához túl fiatalok, a profi focihoz lassan túl idősek vagyunk. Legalábbis a magam 29 évével most kéne a csúcson lennem fociban. Késő bánat. De a politikába csak most jövünk bele!

Van-e olyan momentumos focista, akinek lenne helye a magyar válogatottban, illetve olyan válogatott, akit szívesen látna a Momentumban?

A legutolsó 4 válogatott meccsünk után az összes momentumosnak lenne sajnos... Ha viszont formában vannak a fiúk, akkor Pencz Andrist jobb szélre, Pleszel Andrist pedig középhátvédbe tenném.

A pénzük miatt az összes válogatott focistánkat szívesen látnám a Momentumban.

Járt már Oroszországban? Ha igen, mi tetszett benne?

Moszkvában. A hét testvér (a hét sztálinista felhőkarcoló).

Jó-e, hogy liberális demokráciák csapatait is engedi játszani a FIFA és Oroszország?

Kár, hogy nem lehetnek ott az illiberális slágerországok, mint Magyarország, Törökország, Szingapúr vagy Olaszország.

Önt több szál is fűzi Németországhoz. Melyik megnevezés találóbb a német csapatra: a Nationalelf, vagy az Internationalelf?

„Öntelt, nehézkes és szinte kissé buta" (Die Zeit).

Hogy más politkusok kinek szurkolnak, itt lehet megnézni.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek