Rihanna bugyijától Arnold Schwarzeneggerig: kit követnek Instán a világ vezetői?

Szerző: Petróczi Rafael
2018.06.22. 09:13

Vajon melyik világszerte ismert politikus követi Rihanna profilját, ahol most éppen a nevével reklámozott fehérneműket népszerűsítik? És ki az, aki csak uncsi minisztériumokat és más politikusokat követ? Megnéztük, hogy mire buknak az Instagramon a világ vezetői, és találtunk pár érdekes nevet.

Rihanna bugyijától Arnold Schwarzeneggerig: kit követnek Instán a világ vezetői?

Emberek százezrei követik a közösségi médiumok különböző felületein a világ vezető politikusainak profiljait. De kit követnek a híres politikusok? És miért? Utánajártunk.

Amennyire formabontó Donald Trump a politikában, annyira egysíkú az Instán – legalábbis ami az általa követett fiókokat illeti. A követettek száma bő egy év alatt majdnem a felére csökkent: míg 2017 februárjában tizenöt főt követett az amerikai elnök, mostanra már csak nyolcat.

Ebből hatot adnak a szűkebb családtagok profiljai: Melanie Trump first lady mellett az elnök négy gyereke: Ivanka Trump, Tiffany Trump, Donald Trump Jr. és Eric Trump, illetve utóbbi felesége, Lara Trump került fel az előkelő listára. A két kakukktojás Donald Trump stábjához tartozik: Daniel Scavino az elnök online médiamegjelenéseit felügyeli, Hope Hicks pedig stratégiai kommunikációs igazgatóként segíti Trump munkáját.

Schwarzitól Rihanna fehérneműjéig

A másik véglet Emmanuel Macron francia elnök, aki nyolcvan Insta-profilt követ. A lista vegyes: a francia politikusoktól és sportolóktól kezdve egészen Arnold Schwarzeneggerig minden megtalálható.

Külön érdekes megnézni, hogy más nemzetek politikusai közül kiket találunk a követések között. Az olyan nemzetközileg fajsúlyos szereplők mellett, mint Donald Trump, Angela Merkel vagy Theresa May igencsak érdekes nevekkel is találkozhatunk. A listán szerepel például Juan Manuel Santos, Kolumbia elnöke, vagy Jimmy Morales, Guatemala elnöke.

Macron legkirívóbb követése mégiscsak Rihanna badgalriri nevet viselő oldala, ami most éppen a barbadosi énekesnő fehérneműit népszerűsíti.

Csak pragmatikusan

Angela Merkel viszont az Instáján is tartja magát a német precizitáshoz: a kancellár asszony szinte csak olyan oldalakat követ, amiket pragmatikus alapon érdemes. Hiába járta be a világsajtót a német válogatottnak drukkoló Merkel fényképe, francia kollegájával ellentétben a kancellár asszony követettjei között sportolót nem találni.

Helyette viszont bőséggel láthatunk német minisztériumokat és nemzetközi szervezeteket. Ezeken kívül öt személyt fedezhetünk fel Merkel követései között: Emmanuel Macron francia, Enrique Peña Nieto mexikói elnököt, továbbá Mariano Rajoy spanyol, Erna Solberg norvég és Paolo Gentiloni korábbi olasz miniszterelnököt. 

Hogy miért pont őket követte be a német kancellár Instagramján, arról megkérdeztük a német kormányzati kommunikációs hivatal egyik szóvivőjét. Forrásunk az Azonnalinak elárulta, hogy Merkel általában azon állam- és kormányfőket követi az Instagramon, akik vagy őt látogatták meg Berlinben, vagy akiknek az országába a kancellár asszony látogatott el. A szóvivő hozzátette, hogy a követettek listája nem törekszik teljességre.

Az Azonnali megkérdezte azt is, hogy Angela Merkel lájkolt-e már valaha személyesen Instagramon. A forrásunk válasza:

„A kancellár az Instagramon személyesen se nem lájkol, se nem kommentel posztokat.”

Az Azonnalinak is van Instagram-oldala. Angela Merkel minket ugyan még nem követett be minket, de ti tegyétek meg!

Frissítés: Ez a cikk korábban azt állította, hogy a @badgalriri Insta-profil Rihanna bugyijait népszerűsíti. Az igazság ezzel szemben az, hogy ez a profil a barbadosi énekesnő saját profilja, ahol most éppen a fehérnemű-kollekcióját reklámozza a bio.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek