Örökbefogadták, de nem fogják fegyverrel védeni a szurikátát kecskeméti momentumosok

2018.06.21. 15:29

A sajnálatos események következtében elhalálozott, majd halálában országos botrány főszereplőjévé váló kecskeméti szurikáta késztette cselekvésre a Momentum tagjait.

Örökbefogadták, de nem fogják fegyverrel védeni a szurikátát kecskeméti momentumosok

Május legnagyobb sztorija volt, hogy a kecskeméti Vadaskertben egy fiatal benyúlt a szurikáták kifutójába, ahol aztán az egyik állat ráharapott a kezére, mire az ijedt ifjonc földhöz vágta az állatot, aki elhalálozott. A tízmillió pedagógus országában természetesen óriási online polémia lett az ügyből, annyira, hogy az IDEA Intézet mérése szerint

kétszer annyian hallottak a halott szurikátáról, mint arról, hogy új elnököt választott a Jobbik.

A váratlan szurikátahalálnak eddig két konkrét következménye lett. Egyrészt – mint megtudtuk – a Vadaskert megemelte a kifutót védő plexit, hogy a jövőben véletlenül se történjen hasonló eset. Másrészt pedig az ügy felkeltette a helyi Momentum-szervezet érdeklődését is, akik

hétfőn örökbe fogadták Zarinát, a kecskeméti állatkert új szurikátáját.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti szervezetének vezetője az Azonnalinak elmondta, hogy az országos visszhangot keltő ügyről sokat beszélgettek a szervezeten belül: furcsának találták, hogy mindenki csak beszél, de senki nem tesz semmit. Mivel fontosnak tartják a helyi ügyek felkarolását, és mivel a vadaskertet „egy igazi kis ékszerdoboznak” tartják, úgy döntöttek, tesznek is valamit.

Kérdésünkre, hogy a májusihoz hasonló esetek elkerülésének érdekében szerveznek-e fegyveres őrséget, vagy a Jobbik kezdeti időszakára jellemző egyenruhás felvonulást, Bodrozsán Alexandra kitérő választ adott. Elmondta, hogy az új plexi mellett a gondozók is jobban odafigyelnek a szurikátakifutó körüli történésekre, de felajánlották önkéntes munkájukat a Vadaskert igazgatójának.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek