Mégsem változtat nevet Rokker Zsolti

Szerző: Katona Mariann
2018.06.16. 08:33

Nem fogja megváltoztatni nevét a miskolci időközi önkormányzati választáson induló Erdei Sándor, vagyis Rokker Zsolti – ezt maga az érintett mesélte el az Azonnalinak. Korábban azért fontolgatta művésznevéből a Zsolt beemelését is a saját nevébe, mert miután jelölt lett, a semmiből előbukkant egy másik Erdei Sándor, aki érdekes módon szintén elindul ugyanazon voksoláson.

Mégsem változtat nevet Rokker Zsolti

Már egészen biztosnak tűnik, hogy a július közepére kiírt miskolci időközi önkormányzati választáson két Erdei Sándor is szerepel majd a szavazólapon. Pusztán az fogja megkülönböztetni őket, hogy a nevek mellett egy zárójelben ott lesz a születési dátumuk.

A nem mindennapi helyzet azután állt elő, hogy a kétezres években Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista, Erdei Sándor mögött felsorakozott a teljes ellenzék, a Jobbiktól kezdve egészen a Demokratikus Koalícióig. Nem sokáig kellett várni azonban, hogy kiderüljön, akad egy másik Erdei Sándor is, aki éppen ugyanabban a körzetben áll rajtvonalhoz. Utóbbiról a HVG írta meg, hogy Nyékládházán él, Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.


Habár néhány napja még bejárta a sajtót a hír, miszerint Rokker Zsolti úgy oldaná meg a helyzetet, hogy az Erdei Sándor mellé felveszi a Zsolt nevet is, a politikus az Azonnalinak most elmondta: mégsem lépi ezt meg. Ennek az az egyszerű oka, hogy egy ilyen folyamat akár hatvan napot is igénybe vehet, vagyis nem tudni, a voksolásig egyáltalán lezáródik-e az ügy.

Így tehát úgy fog szerepelni a szavazólapon az ellenzék jelöltje, mint Erdei Sándor (szül.: 1976).

Most külön szórólapokat is gyártanak, hogy a választóknak azon magyarázzák el, kit keressenek majd a fülke magányában, ha rá akarják behúzni az ikszet.


Erdei Sándornak – mint mondta – nincs bizonyítéka arra, hogy a Fidesz indította ellene névrokonát, de szerinte a józan gondolkodásúak láthatják, hogy ez az egész kinek az érdeke. „Nem hagyom, hogy a miskolciakat bolondnak nézzék” – közölte.


Az egykori humorista arról is beszámolt, hogy az őt támogató pártoktól és civil szervezettől mindent megkap. Pénzt, paripát, fegyvert. Sőt még baráti kapcsolatok is kialakultak szerinte a pártok képviselői között. Amiatt pedig nem aggódik, hogy Rokker Zsolti szerepe után ne vennék komolyan:

„Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.”

Cikkünk megjelenésével egy időben az Index videóriportot közölt Erdei Sándorral, érdemes megnézni az ő anyagukat is:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek