Ismét Fekete-Győr András lett a Momentum elnöke

2018.06.10. 13:35

Az Azonnali megtudta, ki vezeti mostantól a parlamenten kívüli mozgalmat.

Ismét Fekete-Győr András lett a Momentum elnöke

Az Azonnali írta meg először június elején, hogy három jelentkező is volt a legifjabb, a választáson három százalékos – tehát a bejutási küszöb alatti – eredményt elérő párt tisztújításán az elnöki feladatra.

Fekete-Győr András, a Momentum eddigi vezetője az egyik. A tagságnak azzal a szöveggel kampányolt, hogy ez az időszak most az elmélyülésé, a megismerésé, az újratöltődésé, a tervezésé és a továbbmenésé. Fekete-Győr fő kihívója a párt alapításában részt vevő, a jövőben főleg a vidéki hálózatépítésre koncentrálni akaró Nemes Balázs, aki a Momentum pécsi képviselőjelöltje volt a választáson. A harmadik jelölt pedig Dukán András Ferenc, aki a párt elnökségi tagja volt a vezetés választást követő lemondásáig, és aki a Momentumot a jelenleginél decentralizáltabb mozgalomként képzelné el a jövőben.

Az Azonnali úgy tudja, a Momentum küldöttgyűlése a folytatásra szavazott: Fekete-Győr András a küldöttek 56 százalékának támogatásával újrázhat.

Ezt a párt szóvivője, Hajnal Miklós is megerősítette az Azonnalinak.

Fekete-Győr Andrást a párt 84 fős küldöttgyűlése titkos szavazással választotta meg a Momentum Mozgalom elnökének. Az elnökválasztáson második fordulóra akkor lett volna szükség, ha az első fordulóban egyik jelölt sem éri el az 50 százalékos többséget.

Fekete-Győr András két ellenfele, Nemes Balázs 26 százalékot, Dukán András Ferenc 18 százalékot kapott a Momentum krémjétől.

Az elnök mandátuma két évre szól, ahogyan a mellette dolgozó négy elnökségi tagé is. Őket még a mai nap folyamán megválasztja a Momentum küldöttgyűlése. Hogy kik a jelöltek, itt olvashatod el.

FRISSÍTÉS (18:41): Úgy tudjuk, a négy elnökségi tag Donáth Anna, Berg Dániel, Buzinkay György és Hajnal Miklós, a párt eddigi szóvivője lett.

FOTÓ: Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek