Van olyan mobilcég, ahol már most 2020 van az EU-s percdíjak terén

Szerző: Bukovics Martin
2018.06.09. 09:22

2020-tól nem kerülhet 60 forintnál többe, hogy egy másik EU-s országba telefonáljunk, döntött az Európai Parlament. Az Azonnali megkérdezte a három hazai mobilszolgáltatót, nem csökkentik-e már előbb a percdíjaikat.

Van olyan mobilcég, ahol már most 2020 van az EU-s percdíjak terén

Az Európai Parlament leverte a telekomcégek lobbiját, és 2020-tól 60 forint körüli percdíjban korlátozta az egyes EU-országok közötti telefonálásért felszámolható összeget, írtuk meg szerdán. A szocialista EP-képviselő, Szanyi Tibor meg is jegyezte: az egyes szolgáltatókat semmi nem akadályozza meg abban, hogy ügyfeleik számára már előbb biztosítsák a jövőben kötelező előnyöket, amint az történt a roamingdíjak eltörlésekor is.

Az Azonnali ezért körbekérdezte a három nagy hazai mobilcéget, meglépik-e előbb, amit 2020-ban amúgy is meg kell majd.

Telenor: semmi konkrétum

„Az EU-n belüli nemzetközi hívásdíjak csökkentése valós előnyöket hoz az európai ügyfelek számára. Úgy látjuk, hogy ez egy természetes lépés a Roam Like at Home 2017. évi bevezetését követően és hiszünk benne, hogy a piac ebbe az irányba halad. A Telenor Magyarország természetesen bevezeti az új hívásdíjat legkésőbb az európai szabályozás határidejéig” – írta a cég az Azonnalinak.

Telekom: még nincs róla döntés, de nem kizárt

A Telekom már a roamingdíjak eltörlése előtt is lehetővé tette egy-két díjcsomagban, hogy ügyfelei hazai tarifák szerint telefonáljanak külföldről, emlékeztet a cég. „Nem kizárt, hogy a nemzetközi hívások tekintetében is már a rendelet által erre meghatározott időpontot megelőzően hasonló lehetőséget biztosít majd a Telekom lakossági ügyfelei számára, azonban erre vonatkozóan döntés jelenleg még nem született. A Telekom üzleti ügyfelei részére az Üzleti trend plusz XL üzleti díjcsomaggal már jelenleg is korlátlan telefonálást/SMS-t biztosítunk az EU-ban és korlátlan telefonálást teszünk elérhetővé belföldről nemzetközi 1-3 zónába” – írták az Azonnalinak.

Vodafone: aki redes, annak már most 2020 van

A Vodafone sajtóosztályán az Azonnalinak elmondták: a szolgáltató az idén április 11-én bevezetett új Red tarifáival az országban elsőként már lehetővé tette a korlátlan nemzetközi hívásokat normál díjas EU-s számokra belföldről. „Már az egy évre e-Pack-kel elérhető 7990 forintos havidíjú Red S csomaggal korlátlanul hívhatnak az ügyfelek EU-s számokat belföldről magas percdíjak vagy rejtett költségek nélkül, hiszen ezen hívások díját tartalmazza a havidíj” – írták. Hogy a többi díjcsomagot igénybe vevőkkel mi lesz, arra nem tértek ki.

FOTÓ: acuniite.com

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek