Márki-Zay szerint megalázó lett volna egy kávézóban találkozni Lázárral

Szerző: Pintér Bence
2018.06.08. 14:11

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Lázár János az erejét próbálta fitogtatni, de méltatlan lett volna a város számára, ha egy kávézóban találkoznak. Mégis találkozni fog a képviselővel, mivel szerinte a képviselőtestületet Lázár irányítja.

Márki-Zay szerint megalázó lett volna egy kávézóban találkozni Lázárral

Soha olyan médiafigyelem nem kísérte még két férfi randevúját hazánkban, mint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Lázár János fideszes képviselő meghiúsult találkáját. Az egyes elemeiben a Rómeó és Júlia dél-alföldi kiadására emlékeztető történet két főszereplője végül azért nem találkozott, mert az előre megbeszélt helyszín – a városháza – helyett az exminiszter az utolsó pillanatban inkább egy közeli kávézóban ült le, és várta a polgármestert, aki viszont nem volt hajlandó odamenni.

Lapunk kérdésére Márki-Zay Péter elmondta: volt ebben a húzásban némi erőfitogtatás Lázár János részéről, ennek megfelelően reagált ő is. A polgármester úgy gondolja, hogy Hódmezővásárhely megalázása lett volna, ha egy kávézóban találkoznak, ráadásul úgy, hogy az utolsó pillanatban rendeli oda a volt miniszter. Szerinte ez méltatlan dolog. A találkozóról egyébként a két politikus titkárságai egyeztettek, Márki-Zay még a kávézóba is elküldte a titkárságvezetőjét, hogy jobb belátásra bírja Lázárt, aki azonban inkább a fogadóórájára hívta el a polgármestert.

Ahová Márki-Zay egyébként el is fog menni. Kérdésünkre, hogy miről szeretne beszélni a fideszes képviselővel, elmondta: egyrészről a helyi fideszes sajtó, illetve a kormánypárti közgyűlés iránta tanúsított ellenséges magatartását szeretné megvitatni a képviselővel, mivel ez neki sok hasznos idejét elveszi, míg szerinte Lázár megítélésének is csak árt. De akad egy ennél nyomósabb ok is a találkozóra. A közgyűlések előtt ugyanis rendszeresen egyeztet a fideszes frakcióvezetővel, de mára világos lett számára, hogy neki nincsen tulajdonképpen semmi döntési jogköre.

Ezért aztán logikusnak tartja, hogy ha már egyeztet, akkor egyeztessen azzal, aki valóban dönt a helyi Fidesz-frakció véleményéről: Lázár Jánossal. Márki-Zay elmondta: neki az a fontos, hogy tudjanak előrelépni a különböző ügyekben.

Jövő héten tehát jön az újabb forduló a Fidesz-irodában, bár a polgármester már most egyértelművé tette, hogy neki nem derogál elmenni oda, pedig nem semleges terep és nem is barátságos környezet. Az újabb találkozóig pedig idézzük meg a Rómeó és Júlia nyitányát:

„Két nagy család élt a szép Veronába,
Ez lesz a szín, utunk ide vezet.
Vak gyűlölettel harcoltak hiába,
S polgárvér fertezett polgárkezet.
Vad ágyékukból két baljós szerelmes
Rossz csillagok világán fakadott,
És a szülők, hogy gyermekük is elvesz,
Elföldelik az ősi haragot.
Szörnyű szerelmüket, mely bírhatatlan,
Szülők tusáját, mely sosem apad,
Csak amikor már sarjuk föld alatt van:
Ezt mondja el a kétórás darab.
Néző, türelmes füllel jöjj, segédkezz,
És ami csonka itten, az egész lesz.”

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek