Adtunk egy ötletet az óvszer áfáját csökkenteni akaró politikusnak

2018.06.07. 13:24

Közeledik a nyár, a fesztiválszezon és a szerelem: egyértelmű tehát, hogy beszélnünk kell az óvszer áfájáról. De mit felejtettek el a párbeszédesek?

Egy egész javaslatcsomagot készít elő a Párbeszéd, amelynek legfontosabb tétele ugyan az óvszer áfájának öt százalékra csökkentése, de olyan egyéb javaslatok is helyet kaptak benne, mint az esemény utáni tabletta vénykötelességének megszüntetetése, illetve a tabletták árának csökkentése húsz éves kor alatt. A cél, hogy ne legyenek nem kívánt terhességek, és a nemi betegségek is nehezebben terjedjenek.

A javaslatról sajtótájékoztatót tartó Barabás Richárdot arról kérdeztük, hogy miért az óvszerek, és miért nem például a tamponok és betétek áfáját csökkentik, ha már a nőkkel akarnak jót tenni.

Barabás Richárdot váratlanul érte a kérdésünk: elismerte, hogy erre nem is gondolt, aminek valószínűleg az az oka, hogy nem nő. Most viszont majd beépítik a javaslatba az elképzelésünket.
 
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek