Mindössze egy nő indul a Momentum elnökségi tagságáért

2018.06.05. 08:27

Versenyben van Hajnal Miklós szóvivő, Szarvas Koppány Bendegúz és Göncz Árpád unokája is!

Mindössze egy nő indul a Momentum elnökségi tagságáért

Június 10-én, vasárnap tartja tisztújítását a Momentum. A 3 százalékot elért, parlamentbe nem bejutott pártnál az a szokás, hogy az elnököt és az elnökségi tagokat a 84 fős küldöttgyűlés választja meg titkos szavazással. A küldöttek három elnökjelölt közül választanak: elsőként az Azonnali írta meg, hogy Fekete-Győr András jelenlegi elnöknek két kihívója is lesz, Dukán András Ferenc, valamint Nemes Balázs.

A párt keddi sajtóközleménye ezt megerősíti, és kiegészíti azzal, hogy az öt fős elnökségbe tizenegyen pályáznak.

Négy helyért megy a meccs, az ötödik az elnöké.

Ők azok: Bankus Tibor János, Bedő Dávid, Benedek Márton, Berg Dániel, Buzinkay György, Csillag Tamás, Donáth Anna Júlia, Hajnal Miklós, Hollai Gábor, Nemes Balázs és Szarvas Koppány Bendegúz.

Vagyis: az elnöki pozícióra ismét pályázó Fekete-Győr Andrást és az őt kihívó Dukán András Ferencet leszámítva a jelenlegi elnökségből senki sem akarja folytatni.

Feltűnő még az is, hogy a tizenegy fős listán mindössze egy nő található, Donáth Anna – pláne, mivel a választási kampányban külön tematikus hetet szenteltek annak, hogy bátorítsák a nőket a politikában való részvételre. Plakátjaik is voltak erről Budapest-szerte.

Az elnökség mandátuma két évre szól.

FOTÓ: a Momentum FB-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek