Napilapnak nézik, egy nap után visszaküldik az eladók a Magyar Hangot

Szerző: Kiss Brigi
2018.06.01. 12:59

Több üzletben csak egyetlen napig árulják az egyébként hetilapként megjelenő Magyar Hangot, mert a napilapok közé pakolva még aznap visszaküldik a megmaradt példányokat. A Magyar Nemzet utódlapját főszerkesztő György Zsombor szerint ezzel nagyon nem tudnak mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol ilyet tapasztalnak, ott jelzik az eladóknak a problémát.

Napilapnak nézik, egy nap után visszaküldik az eladók a Magyar Hangot

Lapunk főszerkesztői vették észre, hogy a Magyar Nemzet újságírói által néhány hete útjára indított hetilapot, a Magyar Hangot az egyik újságot is árusító üzletben a napilapok közé tették. Ez leginkább azért gond, mert a napilapok megmaradó példányait még aznap visszaküldik a boltok, így ha az eladók nem figyelnek, simán előfordulhat, hogy a péntekenként megjelenő Magyar Hang aznap el nem adott példányait is visszaküldik a terjesztőknek, miközben ugye még hat teljes napig árusíthatnák.

Megkerestük az ügyben György Zsombort, a hetilap főszerkesztőjét, aki az Azonnali kérdésére elmondta: tudnak a problémáról, ő maga is tapasztalt már ilyet egy óbudai üzletben, ahol a lapról érdeklődött. Hirtelen nem is tudták, hogy van ilyen nevű hetilap, csak azután derült ki, hogy azért nem, mert napilapnak hitték. 

György szerint ezzel nagyon nem is lehet mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol látják ezt a problémát, ott szólnak miatta.

Arra a kérdésre, hogy a „félreértések” elkerülése végett nincs-e tervben az, hogy „hetilaposabbá” tegyék az újság kinézetét, azt mondta: még csak a harmadik számnál tartanak, így nincs ilyen tervük, de anyagi okokból ez egyébként sem lenne kivitelezhető. Abban bíznak, hogy ahogy a szintén hetilap Élet és Irodalom „napilapos” kinézetét megszokták az emberek, ugyanúgy meg fogják szokni a Magyar Hangét is.

Rákérdeztünk arra is, hogy mi a helyzet a postai terjesztéssel, hiszen korábban ezzel is voltak problémák. A hetilap főszerkesztője szerint a Magyar Posta – akivel elmondása szerint jó a kapcsolatuk – nagyon korrekt módon állt a kérdéshez, és készek voltak kivizsgálni a történteket. De mint hangsúlyozta, miközben előfordult, hogy a postások is hibáztak, arra is volt példa, hogy nem volt elég pontos a címzés, ezért nem ért oda a lap a címzetthez. 

Most pénteken már a Magyar Hang harmadik száma jelent meg, és György Zsombor szerint az eddigi tapasztalataik reményt keltőek. A főszerkesztő kérdésünkre elárulta, hogy jelenleg ezer és kétezer között van az előfizetőik száma, és hétről hétre több példányt rendel tőlük a terjesztő Lapker is. Pontos számokat azért nem tudott mondani, mert a lapra a postánál is elő lehet fizetni, az üzletekben árusított példányokra vonatkozó adatoknak pedig van némi átfutási ideje. 

A Magyar Hangot jelenleg körülbelül 12500 példányban nyomják, hirdetések továbbra sincsenek benne, kizárólag az eladásokból próbálják fenntartani magukat. 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek