Kizárták az LMP-ből Sallai Róbert Benedeket

Szerző: Kiss Brigi
2018.05.25. 11:07

Első fokon úgy döntött az LMP etikai bizottsága, hogy a Hadházy Ákossal történt incidense miatt kizárja a pártból Sallai Róbert Benedeket – értesült az Azonnali. SRB fellebbezni fog a döntés ellen.

Kizárták az LMP-ből Sallai Róbert Benedeket

Az Azonnali értesülései szerint a fegyelmi testület első fokon kizárta Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből. Mint ismeretes, a választást követő héten az egyik visszalépett LMP-s képviselőjelölt etikai bizottsági meghallgatásán került összetűzésbe a párt két politikusa, Sallai valamilyen formában nekiment Hadházy Ákosnak, de azt tagadta, hogy megverte volna a párt egykori társelnökét. Az esetről később egy hangfelvétel is előkerült. Ennek kapcsán született most döntés. 

Sallai a fegyelmi testület döntéséről – amelyet pénteken délelőtt kapott kézhez – egy érzelmes levélben számolt be a párttársainak. Az Azonnali birtokába került levélben a politikus azt írja:

sokat hibázott, de minden döntése mellett kiáll, amit az elmúlt másfél évben titkárként hozott, és ténykedése minden mozzanatát vállalja.

Állítja: semmi mást nem tett, mint a kongresszusi döntések végrehajtásáért vállalt konfliktusokat egy olyan időszakban, amikor páran fillérekért árulták az LMP-t olyanoknak, akik ellen létrejöttek. Hozzátette: minden küzdelem arról szólt, hogy az LMP-ben egy szűk, zártkörű mag akarata érvényesül-e mindenben, vagy van még szándék arra, hogy a közösen hozott döntéseknek súlya legyen.

Sallai a levél szerint méltatlannak és gyalázatosnak tartja a fegyelmi testület döntését, illetve azok magatartását is, „akik ezt a döntést megrendelték, akik most a hétvégén a bizalmatokat fogják kérni, hogy újból vezetők legyenek” – ment neki keményen a pártvezetésnek SRB.

Szerinte nagy küzdelem lesz a tisztújításon, ami néhányak részére már csak pozíciókról, hatalomról, erőforrások fölötti rendelkezésekről szóló küzdelem, mint más pártokban. 

Sallai megjegyezte azt is, hogy mivel  testület a tagi jogok felfüggesztése mellett döntött, így a tisztújító kongresszuson „nyilván nem véletlenül nem vehetek részt”, és így már csak jelen soraival tud fellépni a „hazugság, ármány, vádaskodások, háttérpaktálások, delegált vásárlások ellen”.

Sallai jelezte azt is, hogy fellebbezni fog a fegyelmi bizottság döntése ellen.

Levélt pedig azzal zárta, hogy a mostani kongresszus során eldől a tisztújítással: lehet-e más a politika. 

FOTÓ: MTI / Kovács Tamás

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek