Kiakadtak az ukránok az Adidas szovjet kollekciójára

2018.05.24. 12:26

A német sportmárka jó ötletnek gondolta, hogy USSR-feliratú és címeres ruhákat dobjon piacra az orosz foci vb apropóján. Ukrajnában kampány indult ellenük.

Kiakadtak az ukránok az Adidas szovjet kollekciójára

A néhány hét múlva kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság apropóján USSR (a Szovjetunió angol rövidítése) feliratú és szovjet címeres mezeket és ujjatlan női ruhákat dobott piacra az Adidas, ami a Szovjetunió történelmét figyelembe véve rengeteg embert felháborított.

 

Különösen érzékenyen érintette az Adidas kollekciója a volt szovjet tagköztársaságokat. A litván külügyminisztérium stratégiai kommunikációért felelős csoportja a Twitteren akadt ki rajta. 

Ukrajnában külön kampány is indult az Adidas ellen: egy korábban az ukrán kormánynak is dolgozó NGO, az Ukraine Crisis Media Center május 8-a óta minden nap publikál egy-egy „adidasosított” fotót a szovjet birodalom rémtetteiről.

Mindezt addig csinálják, amíg a német sportmárka vissza nem vonja az online és offline kereskedelemből az USSR-feliratos ruhákat, és bocsánatot nem kér miattuk.

Időközben az adidas.com online shopjából eltűntek az ominózus termékek, az Egyesült Királyságban működő webshopban viszont még mindig megvásárolhatóak.

További képek az NGO kampányából:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek