Csárdi: Hadházy engem árulózott le, pedig nem vagyok az

2018.05.19. 10:27

Két képviselőre, köztük Csárdi Antalra utalt Hadházy Ákos korábbi LMP-társelnök, mikor azt mondta: az LMP-frakcióban is vannak, akik a Fidesz szekerét tolják. Ezt maga Csárdi Antal mondta el az Azonnalinak, egyben visszautasította a vádat. Csárdi arról is beszélt, mit gondol Schiffer kilépéséről, miért vették be az együttes Szabó Szabolcsot a frakcióba, és megszavazza-e Keresztes László Lórántot társelnöknek.

Egészen biztos benne, hogy nincsenek fideszes téglák az LMP-frakcióban – mondta a parlamentben Csárdi Antal, mikor arról kérdeztük: mit szól hozzá, hogy Hadházy Ákos az LMP parlamenti frakciójában is árulókat sejt. Hozzátette: éppen ő az egyik azok közül, akikre Hadházy gyanakszik, de ő ezt visszautasítja, és Hadházy sem tudta megindokolni, mégis miért tolná Csárdi a Fidesz szekerét.

Az LMP egyetlen egyéniben bejutott, belvárosi képviselője kérdésünkre azt mondta:

nagyon sajnálja, hogy Schiffer András kilépett a pártból. Szerinte ez elhamarkodott döntés volt,

és reméli, hogy majd még fognak együtt dolgozni. Azóta viszont nem beszélt Schifferrel – mondta Csárdi, akit az LMP-ben egyébként a Schiffer-szárnyhoz szoktak sorolni.

Schiffernek egyébként az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy az együttes, kapitalista Szabó Szabolcsot bevették az LMP-frakcióba.

Szabó Szabolcstól Csárdi azt mondta: nem árt, ha van egy „ördög ügyvédje” a frakcióban,

aki az ellentétes véleményeket is megvilágítja, és Szabó erre a szerepre is nagyon hasznos.

Az LMP közelgő tisztújításáról is kérdeztük Csárdit. Tudomása szerint nincs kihívója a férfi társelnöki tisztségre bejelentkezett Keresztes László Lórántnak, és ő is rá fog szavazni. Szerinte ez ellen Schiffer sem tiltakozna.

Részletek a fenti videóban.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek