Hiányzik-e bárkinek is Lázár János?

2018.05.18. 14:33

Az Azonnali parlamenti körkérdéséből kiderül: az ellenzéknek nem hiányzik az országos politikától visszavonult Lázár János, és a kormánypártiak közül se mindenkinek. A fideszes Kósa Lajos kerek perec közölte: Lázár feladata most az, hogy Márki-Zay Péter ne legyen hódmezővásárhelyi polgármester jövő ősztől.

Miután Lázár János, a Miniszterelnökséget eddig vezető miniszter az elmúlt hetekben érzékeny búcsút vett tisztségétől és az országos politikától, az Azonnali arról faggatta a parlamenti képviselőket, hiányzik-e nekik a jövőben kizárólag választókerülete ügyeivel foglalkozni kívánó politikus. Pénteken, a parlamenti sajtófolyósón a negyedik Orbán-kormány megalakulásának napján az eddig megszokottakhoz képest sok kormánypárti képviselő haladt át.

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter azt mondta, emberileg hiányzik majd neki Lázár. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint a kormányból senki nem hiányzik, azt azok alkotják, akiknek azt alkotniuk kell. Halászt megkérdeztük arról is, mit szól ahhoz, hogy Lázár elaludt a parlament alakuló ülésének napján, így lekéste a frakciófotózást. 

„Elárulok egy titkot: én is elaludtam, én sem vagyok rajta. Pont azért, mint János. Sajnos fárasztó kampány volt, így alakult. Kicsit szégyellem is.”

Halász megnyugtatta az Azonnalit: nem jár amiatt büntetés a Fidesz-frakcióban, ha valaki nem volt rajta a közös fotón.

Turi-Kovács Béla szerint minden széles látókörű és nagy munkabírású emberért kár, de ha egyszer Lázár János belefáradt a miniszterségbe, jobb cserélni. Az Azonnali kérdésére, miszerint tényleg a fáradtság állhat-e a csere hátterében, a parlament korelnöke úgy felelt: ebben a munkában nagyon el lehet fáradni, 2000-2002 között, amikor ő környezetvédelmi miniszter volt, kegyetlenül elfáradt. Hogy Gulyás Gergely bírni fogja-e, arról Turi-Kovács azt mondta, egy fiatalon fát lehet vágni.

A Fidesz 2019-es önkormányzati választási kampányfőnöke,

Kósa Lajos az Azonnalinak azt mondta, Lázár Jánosnak most az a fő feladata, hogy a szerinte alkalmatlan Márki-Zay Péter ne legyen 2019 őszétől polgármester Hódmezővásárhelyen.

Kósa egész pontosan úgy fogalmazott, hogy Hódmezővásárhelyt vissza kell foglalni. Szerinte ha Lázár János úgy akarja, bármikor visszatérhet a nagypolitikába.

Részletek az Azonnali parlamenti videójában!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek