Kiss Tibi sörrel küzd a függőség ellen

2018.05.15. 17:12

Egy év alatt félmillió forint adományt söröztek össze azok, akik a Share nevű jótékony sört megvették valahol. A Quimby énekese, Kiss Tibi egy dalt is írt a legújabb adományhoz.

Kiss Tibi sörrel küzd a függőség ellen

A Share nevű magyar sörmárkát három fiatal magyar vállalkozó alapította egy évvel ezelőtt. Egy németországi példa által inspirált jótékony sör lényege, hogy az eladásból származó profit 100 százalékát közösségért dolgozó szervezeteknek adományozzák. Az alapítók a Forbes-nak úgy nyilatkoztak, hogy a kocsmákban a helyek árképzésétől függően 300-600 forint között árult palackozott sör árából legalább 20, legfeljebb 150 forintnyi összeg az, ami jótékony célra mehet. Jelenleg a Rekettye sörfőzdében egy pale ale-t főzetnek a Share számára, a felvidéki Ikkona főzdében pedig egy alkoholmentes, citromos barnasört.

A támogatandó szervezeteket a Share nagykövetei választják ki.  Kovács Kokó István olimpiai bajnok bokszoló jóvoltából a Gyermekszív Alapítvány, Kovács Patrícia színésznő döntése nyomán a KÁVA Kulturális Műhely kapott 100-100 ezer forintnyi adományt. Költéseiket és bevételeiket totál transzparensen kezelik, honlapjukon negyedévenkénti bontásban bárki megnézheti, hogy áll a projekt anyagilag.

A sörmárka kiemelt területként tekint az alkoholizmus és az addikció elleni küzdelemre, ezért ide a megszokott százezer forintos adomány kétszeresét szánják. A terület nagykövetének a Quimby énekesét, Kiss Tibit kérték fel, hogy válassza ki a soron következő egyesületet, ő pedig a Megálló Alapítvány mellett döntött. A Megálló Csoport Alapítvány egész napos gondozást és fejlesztést nyújt az életvezetési zavarokkal és függőségekkel küszködő fiataloknak. Kiss Tibi a 200 ezer forintos, a Share eladásaiból összejött adomány mellé egy rövid dalt is írt:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek