Szombaton kiderül, kiből mi lesz a Jobbikban

2018.05.11. 17:50

Két elnökjelölt, két elnökhelyettes-jelölt és tizenöt alelnökjelölt áll rajthoz.

Szombaton kiderül, kiből mi lesz a Jobbikban

Május 12-én, szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken azokat a személyeket, akiket a Jobbik elnöki, elnökhelyettesi, alelnöki és országos választmányi elnöki tisztségében szeretnének látni. A párt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot, s indulhatott az országos vezetői megbízatásokért.

Elnökjelöltnek és országos választmányi elnökjelöltnek hivatalosan az a személy válhatott, aki a beérkezett jelölések legalább 20 százalékát szerezte meg, míg elnökhelyettes-jelöltként az indulhat a tisztújításon, aki minimum 15 százalékos, alelnökjelöltként pedig az, aki legalább 10 százalékos támogatási arányt szerzett meg a jelölési folyamatban a jobbikos alapszervezetek bizalmából.

A jelölések összesítése alapján két elnökjelölt, Sneider Tamás és a magát Mátyás király leszármazottjának tartó Toroczkai László, valamint két elnökhelyettes-jelölt: Dúró Dóra és Gyöngyösi Márton indulhat. 15 alelnökjelölt szerezte meg az induláshoz szükséges számú ajánlásokat: Apáti István, Árgyelán János, Bana Tibor, Császárné Kollár Tímea, dr. Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné Kovács Enikő, Kepli Lajos, Kocziha Tünde, Murányi Levente, Novák Előd (ő visszalépett), Rig Lajos, Stummer János, Szőcs Norbert, Volner János, Z. Kárpát Dániel.

Az országos választmányi elnök tisztségére Szabó Gábor pártigazgató érte el a hivatalos jelöltséghez szükséges támogatást, derül ki a párt közleményéből.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek