Hadházy Ákos: Az LMP-frakcióban is vannak, akik a Fideszt segítik

2018.05.09. 09:06

A parlamenti mandátumát egyelőre át nem vevő volt LMP-s társelnök, Hadházy Ákos is részt vett a parlament alakuló ülése közbeni tüntetésen. A politikus a kampányban beszélt arról, hogy az ellenzékben többen a Fidesz sikeréért dolgoznak. Arra kértük, igennel vagy nemmel feleljen arra a kérdésre, hogy az LMP-frakcióban is vannak-e olyanok, akik szerinte a Fideszt segítik.

A parlament keddi alakuló ülésével párhuzamosan rendezett demonstráción részt vett Hadházy Ákos, az LMP lemondott társelnöke is, aki a mandátumát később veszi majd át. „Tudomásul vették képviselőtársaim, hogy én így szeretnék tiltakozni amiatt, hogy a most megalakuló parlament nem egy legitim parlament” – mondta a választási küzdelmet eleve egyenlőtlennek tartó Hadházy az Azonnalinak.

Kérdésünkre, miszerint a többiek akkor őfelsége ellenzéke-e, az LMP-s politikus azt válaszolta, nem azok, csupán nem találták meg a megfelelő formáját a tiltakozásnak.

Hadházy Ákos egy későbbi időpontban veszi majd át mandátumát, és akkor majd megindokolja, miért jutott erre a döntésre. Annyi jót lát ebben, hogy így nem a botrányt botrányra halmozó Farkas Flóriánnal és Orbán Viktorral együtt kell elmondania az esküt. „Az az ellenzéki képviselő viselkedik helyesen, aki dilemmázik, hogy mit kell tenni a következő időszakban. Van néhány olyan cél, ami elérhető, de egyedül a parlamenti képviselők és pártok nem fogják tudni elérni őket” – mondta.

A politikus az Azonnalinak beszélt arról is, hogy mind az LMP-nek, mind az LMP-frakciónak tagja marad, de tisztséget egyikben sem vállal. Kérdésünkre, hogy lemondott társelnökként mit szól ahhoz, hogy társelnöki elődje, Schiffer András a héten lépett ki a pártból, Hadházy azt felelte: nem kívánja ezt kommentálni, Magyarországot sokkal komolyabb problémák fenyegetik jelenleg.

Miután a kampányban már szót ejtett arról, hogy több ellenzéki pártban, így

az LMP-ben is vannak szerinte olyanok, akik a Fidesz sikerén munkálkodnak, rákérdeztünk, hogy vannak-e vajon ilyen emberek az LMP új frakciójában. Hadházy szerint vannak.

Hogy pontosan kikre gondolt a Szekszárd önkormányzatában 2006 és 2014 között fideszes önkormányzati képviselőként dolgozó Hadházy, nem tudtuk meg. Az LMP-frakciónak rajta kívül még a korábban az MSZP-t elhagyó Demeter Márta, Szél Bernadett, Schmuck Erzsébet, Keresztes László Lóránt, Gémesi György (a helyére Hohn Krisztina ül majd be), Ungár Péter, az Együttől leigazolt Szabó Szabolcs és a Budapest belvárosában egyéni körzetet nyert Csárdi Antal a tagja.

A Hadházy Ákossal készített videó fent található, a parlament alakuló üléséről készített Azonnali-videó pedig itt:

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek