Schiffer András kilép az LMP-ből

2018.05.07. 08:48

Elhagyja az LMP-t az alapítója. Ron Werber stratégiája, és az együttes Szabó Szabolcs LMP-frakcióba való beülése: az utolsó cseppek a pohárban. Schiffer András szerint az LMP-nél elfelejtették, mit írtak ki a 2013-as pártszakadást követően jelmondatnak. Azt, hogy van, ami nem eladó.

Schiffer András kilép az LMP-ből

Schiffer Andrással az Azonnali nemrég nagyinterjút közölt, amiben a párt alapítója úgy fogalmazott, nem igazán érdekli, mi van az LMP-vel. A választási kampányban a politizálástól 2016-ban visszavonult jogász-politikus tudatosan nem kommentálta pártja politikáját. Bár többen temették akkor a pártot, az LMP április 8-án története legtöbb szavazatát kapta. Török Gábor írta, hogy az LMP idén 2014-hez képest 134 ezerrel több szavazatot kapott, de még a 2010-es eredményét is felülmúlta közel 20 ezer szavazattal.

A jogász visszavonulásával kezdi a bejelentést. Mint írja: „Úgy voltam vele, hogy a másfajta – immáron nem-hivatásos – közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá. Ezért fokozatosan kivonultam a párt belső életéből, s tavaly szeptembertől egészen a választás napjáig – az ÁSZ-botrányt leszámítva – tartózkodtam mindenféle nyilvános pártpolitikai megnyilatkozástól is.

Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz.”

Majd azzal folytatja, hogy a szabadkereskedelem előrenyomulásának, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai gátak védelme globális és nemzeti sorskérdés is egyben. Végül újra odaszúr egyet immáron volt pártjának: „A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: »Van, ami nem eladó!« Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.”

Schiffer mindezt a Facebookon jelentette be. 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek