Hivatalosan is lemondott a Momentum elnöksége

2018.05.05. 21:06

Mivel nem sikerült a pártot bejuttatni a parlamentbe, a Momentum szombati küldöttgyűlése nem fogadta el az elnökség beszámolóját, amely vállalva ennek következményeit testületileg lemondott. A párt tisztújítása nyár elején várható.

Hivatalosan is lemondott a Momentum elnöksége

Szombaton tartotta a Momentum a választás utáni első küldöttgyűlését, amelyen az elnökség beszámolóját is meghallgatták. Ezt azonban a küldöttek nem fogadták el, mivel az elnökség nem teljesítette azt a vállalását, hogy bejuttatja a pártot a parlamentbe. A Momentum közleménye szerint

az elnökség vállalta a felelősséget ezért, és ígéretéhez híven testületileg lemondott.

A párt tisztújítása nyár elején lesz, addig a pártot a közlemény szerint változatlan politikai irány mentén az igazgatóság vezeti. A tisztújításon a leköszönő elnökségi tagok újból megmérettethetik magukat, ha akarják.

Fekete-Győr András például újra elindul az elnökségért, ezt már a választásokat követő héten bejelentette a sajtónak, egyben reményét fejezte ki, hogy lesz kihívója, mert szerinte kell a verseny. Az elnökség másik négy tagja akkor még nem tudta, hogy újra indul-e vagy sem. 

Arról, hogy ha a Momentum nem jut be a parlamernbe, akkor az elnökség felajánlja a lemondását, Fekete-Győr András az Azonnali kérdésére válaszolva beszélt először néhány nappal a választás előtt.

FOTÓ: Momentum

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek