Éljen május elseje! Így ünnepeltek a kommunistáktól a liberálisokig

Szerző: Bakó Bea
2018.05.01. 20:35

Délutánra teljesen kifulladt a buli a Városligetben: a sörsátrak és lángosos bódék egyértelműen lenyomták a Munkáspárt és az MSZP standjait az érdeklődésért folytatott versenyben. A baloldali pártokkal ellentétben a Momentumnak sikerült párezer embert összetrombitálnia május elsejére, de annyit azért nem, hogy jól mutasson a tömeg az Andrássy úton. Fotóink a munka ünnepéről.

Éljen május elseje! Így ünnepeltek a kommunistáktól a liberálisokig

A Munkáspárt bulijának a bejáratánál is a hírhedt Valton Security őrködött, de ezúttal nem volt verekedés.

Lelkesen osztogatták a kommunista szellemi táplálékot, de ennek ellenére is volt, aki behódolt a globális kapitalizmusnak.

A helyzet csak az MSZP-nél volt kiábrándítóbb.

A zöld totóval mintha kicsit szereptévesztésben lennének a szocialisták. Talán Karácsony Gergelyéknek akartak kedveskedni, azonban a párbeszédesek a Városligettől és a pórnéptől kellően távol, a Római parton tartották a maguk majálisát.

MSZP-logóból egyébként jutott a Momentum tüntetésére is. 

A párt párezer szimpatizánsa a Szabadság tértől a Kodály köröndig vonult az elnökséggel az élen. A hangszóróból közben a Forradalmár szólt a Kispál és a Borztól, amivel kapcsolatban Fekete-Győr András megnyugtatott bennünket: igen, ők is tudják, hogy ez egy ironikus szám.

Az egyik éhes tüntetőnél Vajna Tímea fánkjait is felfedeztük.

FOTÓK: Bakó Bea /  Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek