A Monarchia visszavág

2018.04.20. 08:51

Érdekesen összecsengenek az egykori Osztrák-Magyar Monarchia határai a 2014-es román elnökválasztási térképpel.

A Monarchia visszavág

Bár már ciklusa vége felé közeledik a 2014-ben meglepetésre román elnökké választott erdélyi szász származású Klaus Johannis, még mindig lehet meglepő dolgokat találni a nemzeti liberálisok által támogatott jelölt győzelmével kapcsolatban.

A fenti térképet a My country? Europe nevű Facebook-oldal tette közzé. Az látszik belőle, hogy Romániának azon a részén, amely annak idején az Osztrák-Magyar Monarchiához – benne Magyarországhoz – tartozott, egyértelműen Johannis aratott, míg az egykori Monarchián kívül az akkori PSD-s Pontát támogatta a többség. A két térkép szinte teljesen egybeesik.

Victor Ponta egyébként időközben kilépett a nevében szocdem PSD-ből, és szélsőjobbos pártot alapított Pro Romania néven, majd idén tavasszal 180 fokot fordulva egy macronista formáció ötletével állt elő. Ponta egyelőre tagadta, hogy ő maga mérettetné meg magát, Klaus Johannis viszont készül az újrázásra.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek