Morvai Krisztina megtalálta a Soros-terv legújabb elemét!

2018.04.17. 13:15

Nem hiába fizetik az európai adófizetők a független EP-képviselőt! Morvai Krisztina megfejtette, valójóban mit jelent mindaz, hogy az EU pénzt adna demokráciaerősítési céllal civil szervezeteknek.

Morvai Krisztina megtalálta a Soros-terv legújabb elemét!

Mint arról az Azonnali kedd reggel beszámolt, Emmanuel Macron francia elnök beszéde előtt arról folyt a vita az Európai Parlamentben, hogy az EU mit tehet a civil szervezetek erősítéséért a tagállamokban. Az EP célja elsősorban a demokrácia, a jogállamiság és az alapjogok európai térnyerésének támogatása – EU alapértékeit veszélyeztető támadásokat látva döntöttek arról a képviselők, hogy szükség van a feladatnak kitüntetett címkét szentelni a következő hétéves uniós költségvetésben.

Morvai Krisztina szerint az Európai Parlament így szeretné destabilizálni Magyarországot és Lengyelországot, és kéri az „európai adófizetőket”, tömegesen tiltakozzanak a lépés ellen.

A Jobbik listájáról bejutott, a néppártosodó ellenzéki pártnak már ciki EP-képviselő a vitában felszólalt, és szerinte napnál is világosabb, hogy a Magyarország és Lengyelország jelenlegi kormányait támadó civilek, illetve a „tömeges migráció segítői” kapnák ezeket a pénzeket. Morvai szerint mindez a „Soros-terv” újabb eleme.

Morvai Krisztina egy Azonnalinak is megküldött sajtóközleményében pluszban még betámadta a fideszesekkel teli Európai Néppártot is. „Mivel a Néppárt sajnos köztudottan válaszút előtt áll avonatkozásban, hogy balliberális irányba fog-e elmenni, vagy pedig konzervatív, tömeges migráció-ellenes, a nemzeti függetlenséget támogató párt marad-e, ez a szavazás e vonatkozásban is döntő jelentőségű” – fogalmazott a politikus.

Morvai ezért arra kér mindenkit, árassza el a fideszes néppárti EP-képviselők és bajor frakcióvezetőjük, Manfred Weber hivatalos EP-s e-mail címeit levelekkel, amelyben arra kérik őket, hogy „az Európai Néppárt a gyalázatos javaslatra nemmel szavazzon”.

Érdemes lesz figyelni, megfuttatja-e a hírt a kormányhoz közeli hazai média: ha igen, sanszos, hogy már előkészítik a Fidesz itt-ott már pletykált, Európai Néppártból való távozását a magyarországi közvéleményben.

Azért nem csak a Fidesz belföldi szövegeit az EP-ben a néppárti fideszes képviselek helyett előadó Morvai Krisztina vett részt magyar részről a vitában. A szocialista Szanyi Tibor üdvözölte ezen eszköz létrehozását, ugyanakkor sajnálkozott, hogy éppen a magyar kormány demokráciát és jogállamiságot romboló tevékenysége volt a kezdeményezés legfőbb katalizátora.

Morvai Krisztina felszólalása itt végig is nézhető:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek