Momentum: előrehozott tisztújítás lesz, Fekete-Győr újraindul az elnökségért

2018.04.12. 11:30

Június első hetében tisztújító kongresszust rendez a Momentum Mozgalom. Fekete-Győr András ismét indul az elnöki pozícióért, mint mondja, a Momentum maga az ellenállás. Közösségi adománygyűjtés és vidéki hálózatépítés jön.

Momentum: előrehozott tisztújítás lesz, Fekete-Győr újraindul az elnökségért

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az április 8-i választás előtt azt ígérte az Azonnalinak: lemond a párt elnöksége, ha nem jutnak be a parlamentbe. A parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt végül nem ugrotta meg a párt, ám így sem szerepelt rosszul: listán 2,87 százalékot kaptak.

Ám ha hihetünk Fekete-Győr választás előtt tett kijelentésének, a választás éjszakáján kudarcként élte meg a szereplést: „Én úgy vagyok vele, hogy annyi munkát tettünk bele az elmúlt egy évben ebbe a mozgalomba, hogy kudarc lenne, ha ezt a munkát nem díjaznák 250-300 ezren, és nem kerülnénk be a parlamentbe.”

Tartják a szavukat

A pártelnök a választás előtt azt mondta, júniusban lenne náluk tisztújítás, de előre hoznák ezt az alkalmat, ha nem jutnak be a parlamentbe. A tisztújításig pedig egy ügyvivő testület folytatná a munkát. Mindezt Fekete-Győr András csütörtöki sajtótájékoztatóján ismét megerősítette, hozzátéve:

ismét indul az elnöki pozícióért, és reméli, hogy lesz kihívója is, verseny ugyanis kell.

Az elnökség tagjai – Orosz Anna, Cseh Katalin, Dukán András Ferenc, Soproni Tamás – már nem voltak ennyire határozottak: mint mondták, megfontolják, akarnak-e az elnökségben ülni a következő időszakban. Az elnök szerint olyan elnökség kell, amely erős felhatalmazással bír.

Alulról építkeznek, mennek vidékre

Fekete-Győr szerint a választáson kiderült: a rendszert parlamenten kívül lehet megverni, az utcán kell mozgósítani. Van remény nem csak az ország, hanem a párt számára is: elmondása alapján négyezer ember jelentkezett a Momentumhoz az elmúlt napokban.

Mint mondja, a Momentum ezekben a napokban olyan egységes és motivált, mint eddig még soha. Ez a motiváció kelleni is fog nekik, mert a tervük most az, hogy elmenjenek minden háztartásba vidéken, hogy elvégezzék azt, amit az ellenzék eddig képtelen volt. Ennek finanszírozására közösségi adománygyűjtést rendeznek.

Fekete-Győr András a sajtótájékoztató közben aztán kiadta a Momentum vélhetően új szlogenjét is, miszerint:

„Magyarországon ma a Momentum Mozgalom az ellenállás!”

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek