Ha bárki azt gondolja, hogy ez nélküle meglesz, téved

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2018.04.08. 17:07

Most tartunk ott, hogy a Fidesz meg van tornáztatva az eredményért. És az ilyen tornáztatások után Orbán hatalmas rendcsinálásokba szokott kezdeni.

A B-tervet csinálja a Fidesz, ez már látszik. Nyilván tudták, hogy meg fog szaladni a részvétel, ezért alighanem már legalább Hódmezővásárhely óta készülnek azzal, hogy tényleg mindenkit mozgósítsanak.

Ennek a nagy részvételnek nem kis része a falvakban van.

Tehát senki ne gondolja, hogy az a képlet hogy a 2014-es bő 50 százalékra most majd hirtelen rájön 20 százalék kormányváltó szavazat. Frászt. Legalább a fele a növekménynek a falunak a Darányi-terv pályázatra vett mikrobuszával szavazni „felvitt” szavazói. Vagy épp a névsorból felkopogtatott nénik-bácsik.

Már napok óta lehetett hallani a híreket, hogy az aktivisták lejárják a teljes szavazótábort, és ment az ellenőrzés, hogy a szavazás napján lehessen hatékonyan csak olyan címre kimenni, ahonnan behozható az ember szavazni.

A Fidesz tehát kénytelen volt felkészülni arra, hogy nagy részvétel lesz, és az előzetesen várt 20-25 százalékból kell 28-30 százalékot csinálni, hogy maradjon a megosztós játék, amely a hatalmuk biztosítéka.

Ezért ha bárki most azt gondolja, hogy ez nélküle is meglesz, az téved. Most tartunk ott, hogy a Fidesz meg van tornáztatva az eredményért.

És az ilyen tornáztatások után Orbán hatalmas rendcsinálásokba szokott kezdeni.

Már odáig eljutottunk, hogy délután ötkor még van remény. Ez is nagy dolog, 2014-hez képest mindenképpen.

De ez még messze nem dőlt el.

Szavazni kell.

A poszt a Diétás Magyar Múzsán is megjelent, ott is lájkoljátok!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek