+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A poszt-szovjet országok egyik drámaian lehangoló sajátossága, hogy a közép és időskorú társadalom egy jelentős része tökéletesen meg van róla győződve, kvázi hogyan is kell kinézie egy úgymond rendes embernek.

 

Mindez attól tragédia, hogy a normalitásról alkotott ideál nem elhanyagolható mértékben a taxis elegancia, valamint az húsvéti lila/zöld/szürke/sötétkék öltönyök minden további nélküli tolerálásában merül ki.

 

Ehhez tartozik hozzá az az _alkalmi cipő_ (bizonyos körökben ünneplő cipő), amit hosszú-hosszú évekre nyúló beruházásként vásárolnak meg az apuka korú férfiak a Humanic-Deichmann-Reno tengelyen, s mint ilyet, igyeznek egy olyan köztes színárnyalatban beszerezni, amely multifunkcionálisan illeszthető minden öltönyvariációhoz.

 

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök cipője pedig szinte biztos, hogy ebben a szellemben lett megvásárolva, láthatóan évvekkel ezelőtt, amelyhez jó eséllyel tartozik egy nyakkendőcsipesz (amely minden kétségen felül az emberi civilizáció egyik legsúlyosabb bűne), és talán egyszer-kétszer még talicskázáshoz is felkapta, mikor ki kellett szaladnia a házból.

 

Ilyenformán az egyetlen releváns kérdés (kiváltképp egy miniszterelnök esetében), hogy „miért?”, hiszen semmi nem indokolja ebben a pozícióban, hogy ne egy egyszerűbb, klasszikusabb, vagy épp merészebb, stílusosabb darabot válasszunk ehelyett a velőtrázóan középszerű öltönycipő helyett.

 

Hogy miért üldögélt egymás mellett a borongós időben az unatkozó Morawiecki és a buzgón jegyzetelő Orbán Viktor, ebből a cikkünkből kiderül.

 

Az Azonnali divatrovatának eddigi részei itt olvashatóak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás