Ilyen szép cipőben taposta a magyar földet a lengyel kormányfő

Szerző: Ágoston Dániel
2018.04.10. 14:35

Elemzés!

Ilyen szép cipőben taposta a magyar földet a lengyel kormányfő

A poszt-szovjet országok egyik drámaian lehangoló sajátossága, hogy a közép és időskorú társadalom egy jelentős része tökéletesen meg van róla győződve, kvázi hogyan is kell kinézie egy úgymond rendes embernek.

Mindez attól tragédia, hogy a normalitásról alkotott ideál nem elhanyagolható mértékben a taxis elegancia, valamint az húsvéti lila/zöld/szürke/sötétkék öltönyök minden további nélküli tolerálásában merül ki.

Ehhez tartozik hozzá az az _alkalmi cipő_ (bizonyos körökben ünneplő cipő), amit hosszú-hosszú évekre nyúló beruházásként vásárolnak meg az apuka korú férfiak a Humanic-Deichmann-Reno tengelyen, s mint ilyet, igyeznek egy olyan köztes színárnyalatban beszerezni, amely multifunkcionálisan illeszthető minden öltönyvariációhoz.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök cipője pedig szinte biztos, hogy ebben a szellemben lett megvásárolva, láthatóan évvekkel ezelőtt, amelyhez jó eséllyel tartozik egy nyakkendőcsipesz (amely minden kétségen felül az emberi civilizáció egyik legsúlyosabb bűne), és talán egyszer-kétszer még talicskázáshoz is felkapta, mikor ki kellett szaladnia a házból.

Ilyenformán az egyetlen releváns kérdés (kiváltképp egy miniszterelnök esetében), hogy „miért?”, hiszen semmi nem indokolja ebben a pozícióban, hogy ne egy egyszerűbb, klasszikusabb, vagy épp merészebb, stílusosabb darabot válasszunk ehelyett a velőtrázóan középszerű öltönycipő helyett.

Hogy miért üldögélt egymás mellett a borongós időben az unatkozó Morawiecki és a buzgón jegyzetelő Orbán Viktor, ebből a cikkünkből kiderül.

Az Azonnali divatrovatának eddigi részei itt olvashatóak.

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek