Külföldön élsz? Szavaznál? Már csak egy napig regisztrálhatsz!

2018.03.30. 19:34

Online csak pár kattintás az egész.

Külföldön élsz? Szavaznál? Már csak egy napig regisztrálhatsz!

Még egy napig, március 31-én délután 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a választás napján külföldön dolgozó vagy épp tanuló magyarok, figyelmeztet az Azonnalinak is megküldött közérdekű sajtóközleményében Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

A külföldön élő magyarok egyre erősebb szavazási szándékát jól mutatja, hogy a négy évvel ezelőtti részvételhez képest idén majdnem kétszer annyian, több mint ötvenezren adták le regisztrációs kérelmüket a 118 külképviselet valamelyikére.

Idén egyébként érezhetően több városban lehet szavazni Nyugat-Európában, mint azelőtt:

Nagy-Britanniában például már nem csak Londonban, hanem Edinburgh-ben és Manchesterben is lehet választani, Németországban pedig már a düsseldorfi konzulátus is várja tárt kapukkal a környéken élő magyarokat.

A határidőig hátralévő időszakban személyesen vagy levélben a lakcímük szerinti helyi választási irodában, vagy a Nemzeti Választási Iroda weboldalán lehet felvételt kérni (pár kattintás az egész) valamelyik külképviseleti névjegyzékbe.

Erről itt található meg minden információ.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek