Ezért szedte le a BKV az Orbán elégtételes mondatát tartalmazó molinót

2018.03.29. 13:10

A 4-es metró támogatási szerződése nem engedi a reklámozást. Politikait sem.

Ezért szedte le a BKV az Orbán elégtételes mondatát tartalmazó molinót

Múlt hét szombatján Gulyás Márton hatalmas molinót ragasztott a négyes metró Rákóczi téri kijáratára. A bal oldalán egy idézet volt Orbán Viktor március 15-i beszédéből, amelyben erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel fenyegetőzött. A jobb oldalán pedig egy szavazásra buzdító felirat, ezt megelőzendő. A BKV emberei hétfő délután leszedték a Közös Ország Mozgalom plakátjának egyik felét: azt, amelyen Orbán szavai voltak láthatók.

A közlekedési vállalat sajtóosztálya az Azonnali kérdésére közölte ennek okát:

 „Az M4 metróvonal támogatási szerződése nem is enged kereskedelmi célú tevékenységet, így a reklámozást sem.

A BKV eszközein és felületein kampányidőszakban sem jelenhetnek meg politikai reklámok. Nemcsak a plakátokat, hanem például a rendszeresen megjelenő falfirkákat is eltávolítjuk, különösen ha azok bárki politikai, vallási, faji, nemi stb. meggyőződését sérti.”

Azóta egyébként nem csupán Orbán Viktor elégtételről szóló mondatait, hanem a komplett plakátot eltávolították a cég szakemberei a négyes metró Rákóczi téri vásárcsarnok felőli bejáratáról. 

A BKV-tól megtudtuk azt is, hogy mi a helyzet az egyébként hónapok óta nem üzemelő vásárcsarnok felőli bejárattal, annak meghibásodott felvonóival: „A Rákóczi téri műszaki hibás liftek javítását alvállalkozó végzi. Jelenleg az alkatrészek beszerzése van folyamatban.”

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek