Abdeslam budapesti szállása elé plakátolt a kormány

2018.03.27. 15:21

A legjobb helyre került a kormányplakát: a nagykörúti hotelben szállt meg a terrorista Salah Abdeslam a magyar hatóságok orra előtt.

Abdeslam budapesti szállása elé plakátolt a kormány

Budapest fontos bázisa volt a 2015-ös, 130 áldozattal járó párizsi terrortámadás szervezőinek és elkövetőinek. A kitervelő, Salah Abdeslam például – amint azt később a Le Monde kiderítette – hosszabb ideig tartózkodott a képen látható Hotel Swingben a Ferenc körúton anélkül, hogy a magyar hatóságok arról tudomást szereztek volna. Mindez 2015 augusztusában, a menekültválság kellős közepén történt.

A terrorista ezen túl is több alkalommal járt Magyarországon: az egyik legérdekesebb szál az, amikor a minimum furcsa orosz kötődésekkel rendelkező Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet vezetőivel is tárgyalt. De Abdeslam embereihez fűződik az a sztori is, amikor a magyar hatóságok a belgáktól tudták meg, hogy valaki 200 ezer SIM kártyát vásárolt hamis névre Magyarországon, és ezeknek egy része terroristákhoz került, ahogy azt a 444 rögtön a címben összefoglalta.

Fentiek fényében külön szép, hogy a kormány a Mester utcai villamosmegállóba, a Swing hotel elé is kitett egy plakátot, amin az egyre minimalistább kommunikáció jegyében már csak egy stoptábla van, és egy csomó ember. Abdeslamot annak idején nem sikerült megállítani. Az emberáradatot ábrázoló fénykép egyébként Szlovéniában készült, és a brexitkampány során Nigel Farage pártja riogatott vele, hogy ezzel is meggyőzze választóit az EU-ból való kilépés helyességéről.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek