+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 21. szerda, 15:05
Mivel a pártok nem tudták eddig létrehozni az együttműködést, ismét civilek veszik kezükbe a kormányváltás ügyét, és elmondják, kikkel lehet szerintük leváltani a kormányt április 8-án. Márki-Zay Péterék első körben 53 választókerületben nevezték meg, szerintük kik az esélyes ellenzéki jelöltek.

Ahogy már Márki-Zay Péterrel készült interjúnkban is elhangzott: Hódmezővásárhely néhány hete megválasztott független polgármestere rendszervaltas2018.hu címen weboldalt indított, ahol a nemezeti minimumot jelentő 12 pont, illetve a hódmezővásárhelyi választás tanulságai mellett egy táblázat is található arról: kik az indulók, és kik az esélyes jelöltek a 106 választókerületben.

 

Az esélyeseket jelző rublika egészen szerda délutánig üres volt. A Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! közös, „A változás esélye” című sajtótájékoztatója alatt – amelyen a civilszerveződések mellett megjelent Márki-Zay Péterr, Bod Péter Ákos, Elek István és Lányi András – már nem az.

 

Egyelőre 53 választókerületben nevezték meg az esélyes jelölteket, de ígérik, hamarosan a többi is sorra kerül. 

 

A most megnevezett esélyes ellenzéki jelöltek között van jobbikos, MSZP-s, DK-s, LMP-s és független jelölt is.

 

Budapest 4. választókerületében például az LMP-s Ungár Pétert hozták ki legesélyesebb ellenzéki jelöltnek Varga Mihállyal szemben, míg Budapest 6. választókerületében a DK-s Ara-Kovács Attila lehet szerintük a leginkább érdemi kihívója Kocsis Máténak. 

 

A civilek Baranya 1. választókerületében Mellár Tamást hozták ki esélyesként, míg Veszprém 1. választókerületében a szintén független jelenlegi képviselő Kész Zoltánt tartják most is esélyesnek.

 

Számos vidéki körzetben viszont a Jobbik jelöltje az esélyes, például Veszprém 3. választókerületében a most is képviselő Rig Lajos, míg Veszprém megye 2. választókerületében az a szintén jobbikos Kepli Lajos, akinek javára kedden az LMP visszaléptette saját jelöltjét.

 

Itt lehet böngészni a további esélyes jelölteket.

 

A sajtótájékoztatóról készült videó:

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás