+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 21. szerda, 11:59
Napok óta arról cikkezik a kormánypárti média, hogy a Migration Aidnél illegális adatbázist építettek ki a menedékkérőkről, és kapcsolataik révén bármikor be tudnak lépni a tranzitzónákba. Siewert András, a Migration Aid vezetője most reagált a vádakra: azt mondta, egy orosz nevű személy kereste meg őket nyilvánvalóan kamu kérésekkel, ami rögtön gyanús lett, úgyhogy a találkozóikról hangfelvételt is készítettek.

A Migration Aid szerda délelőtti sajtótájékoztatójáról az Azonnali élőben közvetített a Facebookon. Itt kiderült: kétszer találkozott Siewert Bécsben a magát egy brit cég munkatársának kiadó orosz nevű, de Siewert szerint izraeli akcentussal beszélő férfival és egy amerikai akcentussal beszélő nővel, akik arra akarták őket rávenni, hogy más civil szervezetekkel és akár ellenzéki pártokkal is működjenek együtt a menekültek megsegítése érdekében. 

 

Például csináljanak egy illegális adatbázist a menekültekről, állítólag azt is azért, hogy segítsenek nekik. A Migration Aidet vezető Siewert azt mondja: kezdettől gyanús volt nekik a dolog, ezért tudatosan vezették félre az illetőt, a találkozóikról pedig hang- és képfelvételeket is készítettek. Ezeket állítása szerint az első találkozó után átadták a magyar hatóságoknak.

 

Siewert azért valószínűsíti, hogy valamilyen titkosszolgálat állhat a háttérben, mert az egész akció profi volt, és szerinte igencsak költséges is.

 

Ő először az orosz és az izraeli szolgálatokat említette meg, de később újságírói kérdésre pontosított: nem biztos, hogy állami titkosszolgálatokról van szó, de abban biztos, hogy külföldiekről és profikról. 

 

Az akció általa több tízmilliósnak saccolt költségvetését abból vezette le, hogy egyrészt egy több hónapos akció volt, hiszen az első e-mail még 2017. december 19-én kapta, míg az utolsót 2018. február 26-án. A két dátum között több levélváltás is volt Siewert és a férfi között, illetve megtörtént a két bécsi találkozó is az ottani Intercontinental szállodában. 

 

Ezt követően a Grigorij Alexandrov (aki Siewert állítása szerint egyébként háromféleképpen is írta a nevét a különböző e-mailekben) nevű illető teljesen felszívódott. Ezután három héttel kezdtek el megjelenni Bayer Zsolt cikkei a Magyar Időkben.

 

Siewert szerint a másik ok, amiért ez egy költséges akció lehetett, azaz, hogy más civilekkel folytatott beszélgetések során kiderült: nem csak őt keresték meg ilyen módon, hanem másokat is, akik viszont nem mentek bele az ügybe. 

 

Az Azonnali azon kérdésére, hogy másokkal ellentétben ő mégis miért, Siewert azt mondta: azért, mert tudták, hogy valami nincs rendben a történettel, és éppen amiatt akarták végig csinálni, hogy kiderüljön, ki lehet a megbízó.

 

A magyar kormány közleményben reagált minderre:

 

„Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak.

 

Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.”

 

Az alábbi videóban a Migration Aid vezetője elmeséli, szerinte hogyan zajlott a történet:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyszer már napirendre is vették a dolgot, az előadó alkotmánybíró pedig a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke.

Az AUR pártelnöke szerint Romániára is nyomás nehezedik, hogy csatlakozzon a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt elítélők táborához, pedig Orbán Viktor álláspontja a helyes.

Miután Németországot meghódította már az ausztropop, ideje betörnie Magyarországra is.

Az Európai Tanács csütörtöki ülésén a holland miniszterelnök felvetette, hogy Magyarországnak távoznia kellene az EU-ból, ami cselekvésre ösztönözte a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hadházy az Azonnali Karácsony-interjújára reagált: szerinte a korrupcióval szemben nem
lehet pragmatikusnak lenni.

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

A Parlament és Lánchíd kötötti ideigelenes pihenőparkban átalakíthatsz egy parkolót. Pályázz augusztus 10-ig!

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal azt jártuk körbe, mit jelent a magyar Eb-szereplés a focinkra nézve, és hogyan bántak a magyar szurkolókkal Münchenben. Podcast!

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Twitter megosztás Google+ megosztás