A Migration Aid szerint titkosszolgálati módszerekkel próbálták átverni őket

2018.03.21. 11:59

Napok óta arról cikkezik a kormánypárti média, hogy a Migration Aidnél illegális adatbázist építettek ki a menedékkérőkről, és kapcsolataik révén bármikor be tudnak lépni a tranzitzónákba. Siewert András, a Migration Aid vezetője most reagált a vádakra: azt mondta, egy orosz nevű személy kereste meg őket nyilvánvalóan kamu kérésekkel, ami rögtön gyanús lett, úgyhogy a találkozóikról hangfelvételt is készítettek.

A Migration Aid szerint titkosszolgálati módszerekkel próbálták átverni őket

A Migration Aid szerda délelőtti sajtótájékoztatójáról az Azonnali élőben közvetített a Facebookon. Itt kiderült: kétszer találkozott Siewert Bécsben a magát egy brit cég munkatársának kiadó orosz nevű, de Siewert szerint izraeli akcentussal beszélő férfival és egy amerikai akcentussal beszélő nővel, akik arra akarták őket rávenni, hogy más civil szervezetekkel és akár ellenzéki pártokkal is működjenek együtt a menekültek megsegítése érdekében. 

Például csináljanak egy illegális adatbázist a menekültekről, állítólag azt is azért, hogy segítsenek nekik. A Migration Aidet vezető Siewert azt mondja: kezdettől gyanús volt nekik a dolog, ezért tudatosan vezették félre az illetőt, a találkozóikról pedig hang- és képfelvételeket is készítettek. Ezeket állítása szerint az első találkozó után átadták a magyar hatóságoknak.

Siewert azért valószínűsíti, hogy valamilyen titkosszolgálat állhat a háttérben, mert az egész akció profi volt, és szerinte igencsak költséges is.

Ő először az orosz és az izraeli szolgálatokat említette meg, de később újságírói kérdésre pontosított: nem biztos, hogy állami titkosszolgálatokról van szó, de abban biztos, hogy külföldiekről és profikról. 

Az akció általa több tízmilliósnak saccolt költségvetését abból vezette le, hogy egyrészt egy több hónapos akció volt, hiszen az első e-mail még 2017. december 19-én kapta, míg az utolsót 2018. február 26-án. A két dátum között több levélváltás is volt Siewert és a férfi között, illetve megtörtént a két bécsi találkozó is az ottani Intercontinental szállodában. 

Ezt követően a Grigorij Alexandrov (aki Siewert állítása szerint egyébként háromféleképpen is írta a nevét a különböző e-mailekben) nevű illető teljesen felszívódott. Ezután három héttel kezdtek el megjelenni Bayer Zsolt cikkei a Magyar Időkben.

Siewert szerint a másik ok, amiért ez egy költséges akció lehetett, azaz, hogy más civilekkel folytatott beszélgetések során kiderült: nem csak őt keresték meg ilyen módon, hanem másokat is, akik viszont nem mentek bele az ügybe. 

Az Azonnali azon kérdésére, hogy másokkal ellentétben ő mégis miért, Siewert azt mondta: azért, mert tudták, hogy valami nincs rendben a történettel, és éppen amiatt akarták végig csinálni, hogy kiderüljön, ki lehet a megbízó.

A magyar kormány közleményben reagált minderre:

„Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak.

Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.”

Az alábbi videóban a Migration Aid vezetője elmeséli, szerinte hogyan zajlott a történet:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek