Vágó Gábor: Gyurcsány berúgva tárgyalt a baloldallal

2018.03.18. 19:52

Lezajlott az ellenzék első tárgyalása az egyéni választókerületi koordinációról. Az LMP-s Vágó Gábor a 444-nek sérelmezte, hogy a DK közepesen száraz pogácsával ugyan megkínálta őket, de a Gyurcsány-féle viszkiből nem adott. A Jobbik nem ment el az egyeztetésre.

Vágó Gábor: Gyurcsány berúgva tárgyalt a baloldallal

Közös asztalhoz ült a Demokratikus Koalíció, az MSZP-Párbeszéd és az LMP, hogy megbeszéljék, lesz-e koordináció a pártok között az egyéni választókörzetekben, és amennyiben lesz, hogyan. Túl sok érdemi dolgot a sajtónak nem mondtak a pártvezetők a tárgyalást követően. A Jobbik nem vett részt az egyeztetésen, ezt a szoci-párbeszédes szövetség részéről Karácsony Gergely és Molnár Gyula sérelmezték is sajtótájékoztatójukon. 

A 444 élő közvetítése mentette meg az estét az unalomtól: a lenti videót annak 6. percétől érdemes nézni, ahogy Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját követően Vágó Gábor belép a DK-s sajtószoba ajtajába, hogy lehívja a sajtót a DK irodájának helyt adó Teréz körúti épület elé.

Az LMP kecskeméti jelöltje a 444 riporterének ennek okáról azt mondta, hogy köszönik a meghívást a DK-nak, megsüvegeli a gesztust, és a pogácsa is csak közepesen volt száraz, de még így is hagy némi kívánnivalót maga után a vendéglátó, Gyurcsány Ferenc viselkedése.

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel.”

A 444 riporterének kérdésére, miszerint hogyan érti Vágó a részegséget Gyurcsány esetében, a politikus azt mondta: azt mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni. Szerinte az az alázat, ami az LMP-ben a párt komfortzónájából kilépve megvolt akkor, amikor leült tárgyalni a baloldali pártokkal a koordinációról, Gyurcsánynál csak mérsékelten volt tapasztalható.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a balos egyeztetésről azt mondta, továbbra is kitartanak a teljes ellenzéki koordináció mellett, hétfőn le akar ülni beszélni Vona Gábor Jobbik-elnökkel az ügyről. Ungár Péter, a párt elnökségi tagja ezt azzal egészítette ki, hogy sajnálja, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK nem akar koordinálni a Jobbikkal. Arra az újságírói kérdésre, miszerint miből gondolja azt Ungár, hogy Gyurcsány nem akar megállapodni a Jobbikkal, a politikus így válaszolt: „Onnan, hogy Gyurcsány Ferenc a szájával ezeket a szavakat mondta nekünk.”

Minden mást meg megírt már a HVG.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek