A nyíregyiek nem szeretik, ha hülyének nézik őket

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2018.03.13. 10:10

Ugyan miért jönne Bujra vagy Szakolyba, de akár Orosra is migráns? 47 ezer forint közmunkáért? Hogy hajnalban kelhessen és örülhessen, ha elmehet a LEGO-ba a szalag mellé zombinak? Esetleg beköltözzön a nyírmihálydi cigánysorra? Ugyan, Miniszterelnök Úr.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Úgy is, mint nyíregyi (igaz már jó ideje Pesthez köt a munkám), hadd mondjak el pár dolgot.


1. Nyíregyháza a török kor végén néhány tucat család által lakott falucska volt. 1753-ban Mária Terézia idegen vallású és szokású emberekkel telepítette tele a parlagon heverő határú falut. Migránsokkal, ha úgy tetszik. A néhány tucat katolikus és református magyar család mellé akkor érkezett több mint ezer evangélikus szlovák. A tirpákok. A mai Nyíregyháza az ő kezük munkájának eredménye. Futóhomok és veríték segítségével építettek várost. Várost, amely bevándorlók nélkül nem létezne.

2. A város elitgimnáziumában, a Zrínyiben érettségiztem. 37-en voltunk az osztályban, harmincan jöttünk el Nyíregyről. Azóta is kb. minden osztályban ez az arány. Miért? Mert a Nyírség ne lenne gyönyörű a homokdombjaival és erdőivel? Mert ne lehetne a pesti ár feléért szép családi házban lakni? Ezek valóban vonzó dolgok. Csak nincs munka. Ezt ön is tudja.

Nyíregyházát olyan falvak karéja veszi körül, ahol lassan általánossá válik a nyomor. A gyerekek elmennek, az öregek maradnak.

Munka már rég nincs, a maradék egy-két kisvállalatot (amelyekről ön azt hazudja, hogy támogatják) lassan kiszipolyozzák a helyi fideszes kápók.

Közmunka van, az új jobbágyság, a hajbókolás a Tekintetes Képviselő Úr előtt. De nem kell 15 kilométert se autózni, hogy eljussunk Érpatakra, Magyarország legszerencsétlenebb falujába, ahol a nyomort tetézi Orosz Mihály Zoltán ámokfutása. Azé az emberé, akinél százszor kisebb gazembereket is azonnal lecsuk az ön ügyészsége.

Ugyan miért jönne Bujra vagy Szakolyba, de akár Orosra is migráns? 47 ezer forint közmunkáért? Hogy hajnalban kelhessen és örülhessen, ha elmehet a LEGO-ba a szalag mellé zombinak? Esetleg beköltözzön a nyírmihálydi cigánysorra? Vagy a Guszev-telepre? Nézhesse, ahogy a NYÍRVV a földutak aszfaltjavítására számláz?

Ugyan, Miniszterelnök Úr.

Egy dolgot biztosan elmondhatok önnek a nyíregyiekről. Nem szeretik, ha hülyének nézik őket, kérem ön se tegye.

3. Kovács polgármester úr, a dús fideszes mezőnyben is a rosszabbak közé tartozik.

Hajrá, Szpari!

Az írás megjelent a Diétás Magyar Múzsa FB-oldalon is, itt lájkoljátok!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek