Meghekkelte az MTI-t Karácsony szélsőbalos szövetségese

2018.02.27. 12:15

Állítólag politikai óvoda nyílik hamarosan. Diadalittas sajtóközleményben büszkélkedik Karácsony Gergely egyik szélsőbalos szövetségese, hogy trükkösen bár, de belecsempészte az MTI rendszerébe Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a nevét.

Meghekkelte az MTI-t Karácsony szélsőbalos szövetségese

Lát bárki bármi furcsát ebben a közleményben?

Persze, nincs túl szépen tördelve, de ez van, az MTI publikus felülete egy ideje így néz ki, ezzel együtt lehet élni. Ha nem igazán érted, miért kell ezt a cikket elolvasnod, megmutatjuk a közleményt még egyszer.

„A Fidesz-rezsim antidemokratikus módszerekkel tiporta sárba a szólásszabadságot, amikor letiltották Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak említését is a közleményekben. Az Európai Baloldal Sajtóirodája ezért a Szijjártó Péter nyilatkozatát elítélő közleményében nagybetűkkel titkos üzenetet rejtett el, amely összeolvasva a TIBORCZ ISTVÁN LEBUKOTT mondatot adja ki” – áll az Európai Baloldal Azonnalinak küldött diadalittas közleményében. Ez az a párt, amelyet nemrég Karácsony Gergely a szövetségesévé emelt.

Ennek oka, hogy a közpénzből fenntartott, rengeteg szerkesztőséget hírekkel ellátó Magyar Távirati Irodának nem nagyon fűlik a foga ahhoz, hogy leírja Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a nevét. Ismert: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megvizsgált 35 olyan közbeszerzést, amely Tiborcz egykori érdekeltségéhez, az Elios Innovatív Zrt-hez köthető. Mindegyikben felmerült a visszaélés gyanúja, 17 pályázatnál pedig egyenesen szervezett csalási mechanizmust építettek ki az OLAF kiszivárgott jelentése szerint.

Az Azonnali tavaly novemberben lekapta Lázár János kancelláriaminisztert Orbán veje társaságában, amint épp megbeszélnek valamit. Tiborcz excége, az Elios nagyon kedvező, sokszor más versenytárs nélküli pályázatokon nyert el egy csomó közbeszerzést, amelyek keretében uniós pénzből korszerűsítették a közvilágítást számos településen, elsőként Hódmezővásárhelyen.

Az ügyről a Fidesz azóta se hajlandó érdemben beszélni. Az ellenzék hétfőn Elios-ügyi alternatív vizsgálóbizottságot alakított, amely kedd délelőtt Kecskeméten próbálta kikérni a dokumentumokat a város jegyzőjétől, nem nagy sikerrel.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek