A tél váltja meg a Balatont a nyári bűneiből

2018.02.25. 09:20

El kéne felejteni, hogy csak nyáron van szezon – mondják sokan a Balaton északi partján. Azt szeretnék, ha egész évben mennének az emberek a Balatonra – ehhez persze az is kell, hogy legyen miért odamenni. Megnéztük, mit talál a téli Balatonnál egy hétvégi turista, és mit csinálnak a helyiek az állítólag már nem annyira holt szezonban.

Télen kikopnak azok a vendéglátósok, akik nem ide valók, és itt valódi minőséget lehet kapni – bizonygatja a kihalt badacsonyi mólón Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője, aki szerint a helyiek nagy tévedésben vannak, ha azt hiszik: jó, hogy brutális turistatömegek lepik el a Balatont a nyári hónapokban. Állítja: nem igaz, hogy télen a Balatonon nincs semmi, ellenkezőleg, sokkal harmonikusabb az emberek és a természet egyensúlya.

Egy hétvége alatt zuhogó esőt, havat és tavaszi napsütést is átéltünk a Balaton északi partján. Helyi szakemberekkel és vállalkozók osztották meg velünk a tippjeiket arról, hogyan lehetne egész éves turistacélponttá tenni a magyar tengert. Miért lenne jó ez a régiónak, a strandolás helyett legfeljebb szaunázó turistáknak, a mostanra Ausztiában dolgozó helyi vendéglátósoknak, és a Budapest helyett a Balatonon új életet kezdő fiatal vállalkozóknak? Részletek a fenti videóban.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek