Mégis egymás ellen indul Vágó Gábor és Szarvas Koppány

Szerző: Bukovics Martin
2018.02.21. 10:05

Változott a Momentum kecskeméti jelöltjeinek indulási helye: Szarvas Koppány Bendegúz végül csak elindul az LMP-s Vágó Gábor körzetében. Eredetileg Bodrozsán Alexandráé lett volna az 1-es körzet, ezt vette át tőle az ex-DK-s.

Mégis egymás ellen indul Vágó Gábor és Szarvas Koppány

Változás történt a Momentum jelöltlistájában: helyet cserélt a párt két kecskeméti jelöltje. Bodrozsán Alexandra végül a Bács-Kiskun megye 1. választókörzet helyett a 2-esben indul, Szarvas Koppány Bendegúz pedig az 1-es számúban a 2-es helyett. Itt nem más lesz a fiatal politikus ellenfele, mint az LMP-be visszatérő aktivista-újságíró Vágó Gábor.

De vajon miért cserélt egymással a két momentumos? Megijedtek Vágótól? Eredetileg indultak rossz helyen, és erre csak most jöttek rá? Egészen eddig fordítva nézték a térképet?

A Momentum sajtósaitól már érdeklődtünk a csere okairól, egyelőre nem érkezett válasz. 

A csere azért izgalmas, mert Vágó már akkor is belekötött a momentumosba, amikor a hírek még csak arról szóltak, hogy Szarvas ugyan Kecskeméten indul, de nem az 1-es körzetben. Az LMP szeretettel kampányolni akaró Petőfije a hír megjelenését követően rögtön felajánlotta, hogy ha Szarvas Koppány eltévedne a kiskunsági városban, ő szívesen útbaigazítja. 

A szeretetharc egyébként a héten szintet lépett, amikor a két párt a Kutyapárttal kiegészülve egymás mellett gyűjtött aláírásokat Kecskemét belvárosában. Vágó Gábor erről Facebookján külön meg is emlékezett:

A hírt, miszerint végül csak megmérkőznek egymás ellen, sem Szarvas Koppány, sem Vágó Gábor nem kívánta kommentálni az Azonnalinak. Inkább aláírást gyűjtenek, hogy egyáltalán el tudjanak indulni.

FOTÓ: Vágó Gábor / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek