+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. február 21. szerda, 10:05
Változott a Momentum kecskeméti jelöltjeinek indulási helye: Szarvas Koppány Bendegúz végül csak elindul az LMP-s Vágó Gábor körzetében. Eredetileg Bodrozsán Alexandráé lett volna az 1-es körzet, ezt vette át tőle az ex-DK-s.

 

Változás történt a Momentum jelöltlistájában: helyet cserélt a párt két kecskeméti jelöltje. Bodrozsán Alexandra végül a Bács-Kiskun megye 1. választókörzet helyett a 2-esben indul, Szarvas Koppány Bendegúz pedig az 1-es számúban a 2-es helyett. Itt nem más lesz a fiatal politikus ellenfele, mint az LMP-be visszatérő aktivista-újságíró Vágó Gábor.

 

De vajon miért cserélt egymással a két momentumos? Megijedtek Vágótól? Eredetileg indultak rossz helyen, és erre csak most jöttek rá? Egészen eddig fordítva nézték a térképet?

 

A Momentum sajtósaitól már érdeklődtünk a csere okairól, egyelőre nem érkezett válasz. 

 

A csere azért izgalmas, mert Vágó már akkor is belekötött a momentumosba, amikor a hírek még csak arról szóltak, hogy Szarvas ugyan Kecskeméten indul, de nem az 1-es körzetben. Az LMP szeretettel kampányolni akaró Petőfije a hír megjelenését követően rögtön felajánlotta, hogy ha Szarvas Koppány eltévedne a kiskunsági városban, ő szívesen útbaigazítja. 

 

A szeretetharc egyébként a héten szintet lépett, amikor a két párt a Kutyapárttal kiegészülve egymás mellett gyűjtött aláírásokat Kecskemét belvárosában. Vágó Gábor erről Facebookján külön meg is emlékezett:

 

 

A hírt, miszerint végül csak megmérkőznek egymás ellen, sem Szarvas Koppány, sem Vágó Gábor nem kívánta kommentálni az Azonnalinak. Inkább aláírást gyűjtenek, hogy egyáltalán el tudjanak indulni.

 

FOTÓ: Vágó Gábor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A Miskolc-Tornyosnémeti szakasz elkészülésével teljessé válik Pozsony és Kassa autópálya-összeköttetése Magyarországon keresztül. Az Észak-Szlovákián keresztül épülő autópálya befejezése viszont még nem látszik.

Sőt, a leszállított mennyiség akár ennek a duplája is lehet, ha a Bizottság lehívja a német gyártóval kötött szerződésben szereplő másik 900 millió adag vakcinára szóló opciót is.

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás