A Facebook vagy Orbán veszélyesebb a demokráciára? Ellenzéki képviselők megmondják

2018.02.20. 12:35

Soros György múlt héten bejelentette, hogy a Facebook szerinte aláássa a demokráciát, ezért eladja az összes részvényét, amiket korábban birtokolt a gigacégben. Megkérdeztük a képviselőket, mit szólnak ehhez. Soros tőzsdei ügyleteihez hozzá se szagoltak, de azt legalább elárulták: veszélyesnek tartják-e a Facebookot, pláne Orbán Viktorhoz képest.

A davosi világgazdasági fórumon, és saját cikkben is beszólt Soros György a Facebooknak és a Googlenak, mondván: monopol-hatalmuk van ezeknek a cégeknek, és disztópiákból ismert totális hálózatokat építenek. Később aztán el is adta az összes Facebook- és Apple-részvényét. Persze, hogy ezt valóban a morális aggályai, vagy inkább üzleti megfontolások miatt tette, nem tudni, de azért kíváncsiak voltunk: mit szólnak a parlamenti képviselők a kormány főellenségnek legújabb üzleti lépéséhez és a hozzáfűzött világmegváltó magyarázathoz.

A legtöbben nem is hallottak a tranzakcióról: többen azt mondták, hogy a kormánnyal ellentétben nem Soros Györggyel kelnek és fekszenek, így nem követik az üzleti lépéseit – amivel egyébként tele volt a világsajtó, de még a Magyar Nemzet is megírta. Azt is megkérdeztük: egyetértenek-e Sorossal abban, hogy a Facebooknak káros hatásai vannak a társadalomra és a demokráciára?

A képviselők többsége Orbán Viktort sokkal veszélyesebbnek tartja a Facebooknál, az LMP vezetése azonban megosztottnak tűnt a kérdésben. Szél Bernadett társelnök azt mondta: kénytelen sokat használni a Facebookot, mivel a propagandamédia mindent beborított. Hadházy Ákos másik LMP-társelnök viszont arra figyelmeztetett: nem szabad azt hinni, hogy a Facebook helyettesítheti a médiát.

 Odafent tekinthető meg a videó! ↑

 
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek