Hova menekülnének a politikusok, ha muszáj lenne?

2018.01.31. 17:59

Háború, özönvíz, atomrobbanás vagy újabb Orbán-kormány: a parlament keddi rendkívüli ülésére ellátogató ellenzéki képviselőket arról kérdeztük, hova menekülnének, ha muszáj lenne elhagyniuk Magyarországot. Fideszeseket nem tudtunk kérdezni, ők már elmenekültek az ellenzék által összetrombitált ülésnap elől is.

A legtöbb politikusnak esze ágában sincs elmenekülni Magyarországról, még egy háború sem tántorítaná el őket attól, hogy itt maradjanak – legyenek akár jobbikosok, akár baloldali vagy liberális ellenzékiek.

Párttársaival ellentétben a Jobbik elnöke viszont meg tudott nevezni olyan helyet, ahová elmenekülne: Erdélybe, vagy a Felvidékre. A liberális Fodor Gábor csak viccből menekülne valamelyik horvát szigetre, IV. Béla hősies példáját követve, Hadházy Ákos LMP-társelnököt pedig csak egy atomkatasztrófa bírná rá, hogy elmeneküljön Szekszárdról.

Az ellenzéki képviselőket egy újabb Orbán-kormány jelentette vészforgatókönyvről is faggattuk, válaszaik a fenti videóban láthatók.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek