Vona: Orbán Bécsbe menekült, mint Jelačić és Kun Béla

2018.01.30. 18:23

Milyen stratégia áll Vona Gábor szakállnövesztése mögött? Hiányoztak-e neki a fideszesek a befogadott menekültek miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülésről? A Jobbik elnökét mostanában egy évekkel ezelőtti törökországi beszéde miatt vette elő a kormánypárti sajtó, ezért mi is kikérdeztük Törökországról.

Nagy ígéretet tett Vona Gábor az Azonnalinak: nem lép rá a Juhász Péter által megkezdett útra, és nem fogja élő Facebook-videóban leborotválni újonnan növesztett szakállát – ami miatt már tegezni sem mertük a Jobbik elnökét, hiába maradtunk ebben a legutóbbi interjúnk során.

Vona Gábort a parlament keddi rendkívüli ülése után kérdeztük, amelyet a Jobbik és az MSZP kezdeményezésére hívtak össze a kormány által a menekültellenes propaganda ellenére befogadott 1300 menekült és oltalmazott ügyében, a fideszesek azonban jórészt nem mentek el az ülésre. Vonának nem hiányoztak a fideszesek, bár szerinte az lenne a dolguk, hogy bejárjanak a parlamenti ülésekre.

Orbán Viktor egyenesen Bécsbe menekült, mint a történelemben korábban Jelačić vagy Kun Béla, és annyira zavarban volt, hogy a táskájának külön helyjegyet vett a vonatra

– tette még hozzá.

A Jobbik elnökét mostanában egy korábbi, török közönségnek elmondott beszéde miatt támadja a kormánypárti sajtó, ezért mi is kikérdeztük Törökországról. Főleg azért, mert Vona Gábor egykori Allah-emlegetésénél súlyosabb dolgok is történnek ott épp: a NATO-tag Törökország ugyanis offenzívát indított észak-szíriai kurd területek ellen, miközben a kurdok a szintén NATO-tag USA támogatását élvezik.

Mit szól ehhez az állítása szerint kormányzásra készülő Jobbik, és hogyan fogják kezelni a konfliktus kapcsán esetleg kialakuló újabb menekülthullámot? – kérdeztük.

Vona Gábornak nagyon nem tetszik, ami Szíriában történik, de szerinte Magyarországról nem nagyon lehet mit tenni ezügyben, ez inkább a nagyhatalmak felelőssége.

A törökök elől menekülő kurdokat a térség muszlim országainak kellene befogadni, nem nekünk, és ha majd a Jobbik kormányra kerül, akkor az ENSZ-ben ezért fog lobbizni

– fejtette ki Vona Gábor a nagy megoldást. Nekünk maximum akkor kellene menekülteket befogadnunk, ha ne adj' Isten Európában, a keresztény világban adódna ilyen helyzet – mondta.

Részletek  a fenti videóban !

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek