Az ex-DK-s Szarvas Koppány Bendegúzt indítja a Momentum Kecskeméten

2018.01.29. 08:04

Mégsem Csontos Gábort, hanem a korábbi DK-s, októberben a Momentumba igazolt Szarvas Koppány Bendegúzt indítja parlamenti képviselőjelöltként Bács-Kiskun megye 2. számú választókörzetében a Momentum – tudta meg az Azonnali. Szarvas Koppány Petőfit idézve úgy kommentálta a hírt: szabadság, szerelem vezette a Kecskemét egy részét is magába foglaló körzetbe, de számára ez nem egóharc, ha kell, később visszalép.

Az ex-DK-s Szarvas Koppány Bendegúzt indítja a Momentum Kecskeméten

A Momentum – időközben újra elérhető – jelöltlistáján még Csontos Gábor szerepel a Bács-Kiskun megyei 2. számú választókerület jelöltjeként, az Azonnali azonban megtudta: a Kecskemét egy részét is magában foglaló körzetben Szarvas Koppány Bendegúzt indítja a Momentum. Erről maga a jelölt számolt be portálunknak, az információt pedig megerősítette Soproni Tamás, a Momentum alelnöke is.

Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK-ban politizált, és vezette a Gyurcsány-párt ifjúsági szervezetét, az IDE-t is. Az Azonnali számolt be róla, hogy októberben a Momentum pártoló tagja lett.

Jelöltsége kapcsán most arról is kérdeztük: rendes tagja-e már azóta a pártnak. Mint mondta, a rendes taggá váláshoz vezető eljárás már folyamatban van. Össze kell gyűjtenie támogató aláírásokat a párttagoktól, de szerinte értékelik az eddigi munkáját, ez simán menni fog. „A legtöbb kételkedőt sikerült meggyőznöm, megszolgáltam a bizalmat” – tette hozzá.

És hogy miért éppen Kecskeméten indul?

Amolyan petőfisen: szabadság, szerelem

– mondta erre, hozzátéve: barátnője kecskeméti, és vállalta, hogy lesz a kampányfőnöke, sőt, a Momentumba is belép, ha elindul a körzetben.

De hogyan akarja legyőzni a fideszes Zombor Gábort, aki 2014-ben 51 százalékkal nyert, kétszer annyi szavazattal, mint a második, összefogásos jelölt? „Terepmunka, hiteles sztori, jó program” – mondta fel a jól hangzó választ Szarvas Koppány.

Azt nem várja, hogy más jelöltek beállnak mögé, mint mondta: a szavazók támogatására számít. Azon kérdésünkre, hogy ő visszalépne-e más jelölt javára a jövőben, úgy válaszolt:

„Ha a Momentum vezetése úgy ítéli meg, hogy van méltó jelölt, akkor szívesen visszalépek. Ez nekem nem egóharc.”

A körzetben az eddig ismert egyéni jelöltek a fideszes Zombor Gábor, az MSZP-s Király József, valamint a jobbikos Radics Tivadar.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek