A Párbeszédtől igazolja a Momentum a maga Kubatovját

2018.01.11. 12:25

Egyenesen Karácsony Gergely hátországából, a zuglói polgármesteri hivatalból érkezik a Momentum hálózatépítésért felelős vezetője, tudta meg az Azonnali. Falta Milán eddig Szabó Rebeka párbeszédes alpolgármester asszisztense volt, de csütörtökön felmondott, hogy a Momentumnak építsen hálózatot.

A Párbeszédtől igazolja a Momentum a maga Kubatovját

Szabó Rebeka párbeszédes zuglói alpolgármester asszisztensével erősít a Momentum – értesült az Azonnali.

Az a Falta Milán lesz a Momentum hálózatépítésért felelős vezetője, aki három éve a zuglói polgármesteri hivatalban dolgozik,

korábban – még az LMP-PM pártszakadás előtt – pedig az LMP aktivistája volt, és az LMP parlamenti frakciójának is dolgozott. 

Falta a Momentumnál eddig az észak-magyarországi régió felelőse volt: ez az a térség, ahol olyan sikeres a hálózatépítés, hogy az egyik faluban mindösszesen két helyi munkásnak sikerült fórumot tartani. Amint a Momentum ügyeire rálátó forrásunk fogalmazott: „fideszes káderpolitika szerint” léptették elő Falta Milánt hálózatépítésért felelős vezetővé.

Párbeszédes kapcsolatai révén persze lehet hálózata Falta Milánnak: kérdés, hogy ezt állítja a Momentum szolgálatába, vagy fordítva. A Momentum sajtóosztályát már megkérdeztük arról, miért alkalmaznak Párbeszéd-közeli személyt ebben a pozícióban, és nem tartanak-e attól, hogy a hálózatot később átviszi az MSZP-Párbeszéd szövetséghez. A sajtóosztály csütörtök délután az alábbi választ küldte:

„Megértjük, hogy felmerül a kérdés, hogy megpróbál-e az MSZP lecsapni a hálózatunkra, hiszen a Momentumé lassan jobb, mint az övék.
 
 
Falta Milán fő feladata azonban a 106 jelöltünk mindennapi munkájának támogatása, helyi eseményeink koordinálása. Falta Milán nem politikus, nem közszereplő, nincs befolyása egyik párt politikai döntéshozatalára sem. Nem más pártok szimpatizánsainak az átcsábításával foglalkozik, hanem a Momentum közösségének az építésével.”

Csütörtök délután sikerült az ügyben telefonon beszélnünk Szabó Rebekával is, aki elmondta:

Falta a mai nappal felmondott a zuglói polgármesteri hivatalban.

Szabó elmondta, hogy régóta ismeri Falta Milánt, még abból az időből, mikor az LMP-frakciónak dolgozott. Az alpolgármester többször hangsúlyozta, hogy Falta az ő asszisztense volt, de nem végzett politikai munkát.

Falta eddigi momentumos tevékenységével kapcsolatos érdeklődésünkre Szabó azt mondta: nem foglalkozik azzal, hogy a beosztottjai mivel töltik a szabadidejüket, és attól sem tart, hogy Falta a Párbeszéd kárára építi majd a Momentum hálózatát.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek