Karácsony Gergely: Senki ne az én hátamon másszon be a parlamentbe!

Olyan Magyarországot szeretne, amiben az ember az első, a hatalom pedig az utolsó. Ehhez egy eszköz áll jelenleg rendelkezésére: a minél szélesebb összefogás. Karácsony Gergely az Azonnali Pártbörze sorozatában bizonytalan szavazónkat győzködte, közben pedig hol dicsérte, hol szurkálgatta az ellenzéki erőket.

Karácsony Gergely a zuglói polgármesteri hivatalban fogadta az Azonnali Pártbörze című sorozatának bizonytalan szavazóját pár nappal karácsony előtt. A jelen állás szerint a Párbeszéd, az MSZP és a Liberálisok közös miniszterelnök-jelöltje a baloldali ellenzék összefogásának szükségességéről győzködte Szilágyi Bencét. A videó legerősebb mondatait külön, szövegesen is kiemeljük.

A párbeszédes politikus szerint csak a szilárd erkölcsi alapokon álló társadalmi együttműködésnek, vagyis az összefogásnak van értelme.

„Ahhoz, hogy valaki az én személyes népszerűségemen keresztül próbál bemászni a parlamentbe – legyen ez akár a saját pártom, akár az Együtt –, ahhoz én nem tartom a hátamat.”

Éppen ezért:

„Semmiképpen nem az MSZP színeiben indulok, hanem egy ellenzéki együttműködés színeit szeretném képviselni a választók előtt.”

Az MSZP-ről:

„Fontos lépés, hogy egy hajdanvolt nagy és erős párt, amely több kormányt és több miniszterelnököt is adott ennek az országnak, képes elfogadni egy nálánál kisebb párt vezetőjét első számú vezetőként.”

Az ellenzék helyzetéről is volt szó.

„[Az ellenzéki erőtérben] a pártok csak egymással foglalkoznak, bejutó helyeket osztogatnak –amelyek egyébként nem lesznek bejutó helyek, ha nincsenek szavazók –, mandátumokról tárgyalnak, választókerületekről, pozíciókról.”

Azért Orbán Viktorról is hangzottak el jelzők.

„Orbán Viktor mint politikai vállalkozó sikeres, mint országvezető pocsékul teljesít.”

A centrális erőtér gyakorlati működéséről:

„Ha zsenik lennének a magyar ellenzéki oldalon, ők is szembetalálnák magukat azzal a helyzettel, hogy a Fidesz nem hagyná, hogy valaki nála erősebb párt legyen.”

Éppen ezért három elméleti lehetősége van az ellenzéknek ahhoz, hogy leváltsa a Fideszt.

„Vagy egy párt megnő arra a szintre, mint a Fidesz. Vagy különböző pártok, amelyek önmagukban nem olyan erősek, de képesek együttműködni a választási rendszer logikája szerint. Vagy marad a Fidesz. Ez a három opció van.”

Karácsony Gergely egy mondatban a programját is összefoglalta.

„Olyan Magyarországot szeretnék, amiben az ember az első, és a hatalom az utolsó.”

És megválaszolta azt is, hogy ez a szöveg hiteles-e.

„Azt, hogy mi hiteles, mi nem, azt a választópolgárok döntik el.”

És ez még bőven nem minden, a videó fent van, a cím fölött! 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek