Lázár: A Jobbikkal és az MSZP-vel is szót értek Hódmezővásárhelyen, a többiek nincsenek

Szerző: Kiss Brigi
2017.12.14. 18:31

Tízezer ember is dolgozik majd Paks 2 építésén: ez felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért oroszul kell tanulniuk a rendőröknek, de a kormány szerint közben nem jelentenek veszélyt az érkező dolgozók. Ezt a logikai bukfences választ adta az Azonnalinak Lázár János, akitől a kormányinfón megkérdeztük azt is, hogy ő örülne-e az MSZP kiesésének a parlamentből, és hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá.

Lázár: A Jobbikkal és az MSZP-vel is szót értek Hódmezővásárhelyen, a többiek nincsenek

A paksi atomerőmű bővítése miatt ideérkező oroszok ezrei miatt a helyi rendőrök oroszul tanulnak. Ennek kapcsán megkérdeztük Lázár Jánost a csütörtöki kormányinfón, hogy ő is tanul-e oroszul, de mint kiderült, nem. 

„Tanultam, amikor kötelező volt. Semmit nem tudok”

– tette hozzá.

A paksi rendőrkapitány beszélt arról is, hogy létszámbővítésre lesz szükség a rendőrségnél, ha több lenne a gond. A közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések és a garázdaság gyakoribb előfordulásával számolnak elsősorban a város déli részén, de persze remélik, hogy mégsem lesz gond. Mi azért megkérdeztük a miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy miért engednek be az országba potenciálisan veszélyes idegeneket?

A tárcavezető szerint azok, akik a Paks 2 projekten dolgozni fognak, nem veszélyt jelentenek az ország számára, hanem egy építkezés munkavállalói lesznek. Elmondta azt is, hogy az építkezés csúcsidőszakában, ami 3-4 év múlva jön el, tízezer ember fog dolgozni a projekten, ami érinteni fogja nem csak Paksot, de a Duna túloldalán Kalocsát és környékét is. Mint kifejtette, egy ekkora beruházás számos haszonnal jár a városnak, de nyilván felmerülnek közlekedésbiztonsági kérdések a beruházás logisztikája, illetve tízezer ember mozgatása kapcsán. 

De 10 ezer ember beilleszkedése felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért ő is azt gondolja, hogy a rendőrség megerősítése kiemelten fontos ezen a környéken. 

Lázár a Jobbikkal és az MSZP-vel is kijön Hódmezővásárhelyen

Örülne-e, ha az MSZP kiesne a parlamentből? – kérdeztük Lázárt annak kapcsán, hogy Kövér László egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy ő nem örülne ennek. A miniszter azt mondta: 

„Ezt bízzuk a választókra. Tiszteletben tartom az elnök úr véleményét, de én ezt a választókra bízom. Ha a választók elég bölcsek, akkor jó döntést fognak hozni.”

Hogy mi a jó döntés, arra a kérdésre újfent annyit válaszolt, hogy bízik a választók döntésében. Ugyanezt a választ adta arra a kérdésre is, hogy a többi ellenzéki párt rosszabb-e, mint a szocialisták – erről szintén Kövér beszélt nemrég. Lázár annyit azért megjegyzett:

„Hódmezővásárhelyen a jobbikosokkal és az MSZP-sekkel is szót tudok érteni.”

A többi pártra vonatkozó felvetésünkre Lázár csak annyit mondott: 

„Azok nincsenek.”

Küld üdvözletet karácsonyra Orbánnak

A közelgő ünnepekre tekintettel megkérdeztük Lázár Jánost arról is, hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá? Mint kiderült, nem ajándékozza meg a miniszterelnököt, csak egy karácsonyi üdvözletet küld majd neki. És hogy más kormánytaggal vagy fideszes politikussal megajándékozzák-e egymást?

„Karácsonyi üdvözlő kártyát szoktam küldeni néhány politikustársamnak. Nem mindenkinek.”

Hogy kinek, azt nem árulta el, mondván „ez legyen a kettőnk dolga”.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek