Mégsem Gémesi Györgyöt indítja az LMP Gödöllőn

Szerző: Kiss Brigi
2017.11.24. 11:35

Az Azonnali információi szerint nem indul el egyéniben az LMP-vel szövetséges Új Kezdet vezetője, a Gödöllőt 1990 óta vezető Gémesi György. Gödöllőn az LMP jelöltje, Lengyel Szilvia mérettetheti meg magát 2018-ban. Értesüléseinket megerősítette maga Lengyel Szilvia, illetve Gémesi György kabinetvezetője is. Gémesi az LMP-listán fog szerepelni.

Mégsem Gémesi Györgyöt indítja az LMP Gödöllőn

Megerősítette az Azonnalinak Lengyel Szilvia, az LMP korábbi országgyűlési-, jelenlegi Pest megyei képviselője, hogy ő lesz a gödöllői központú, Pest megyei 6. számú választókerület jelöltje, nem pedig az LMP-vel szövetséges Új Kezdet párt elnöke. Vagyis az a Gémesi György, aki egyébként Gödöllő polgármestere is egészen 1990 óta.

Az LMP-s politikus szerint ugyan felmerült annak a lehetősége is, hogy Gémesi indul a körzetben, de végül sikerült megállapodniuk a feleknek abban, hogy az LMP jelöltje indulhat a Pest megye hatosban.

Ugyanezt megerősítette az Azonnalinak Gémesi György kabinetvezetője, L. Péterfi Csaba is, hozzátéve, hogy Gémesi 2019-ig mindenképpen polgármester szeretne maradni, márpedig 2014 óta az országgyűlési képviselői és a polgármesteri poszt összeférhetetlenek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

Gémesi az LMP országos listáján lesz majd rajta.

Lengyel Szilvia egyébként már 2010-ben és 2014-ben is megmérettette magát a körzetben, bár a választókerületek módosítása miatt nem teljesen ugyanaz volt a két körzet a két választás alkalmával. Előbb 10,52, négy évvel később 6,41 százalékos eredményt ért el – mindkettő magasabb volt egyébként az LMP országosan elért eredményénél. 

Vagyis: a gödöllői körzet hagyományosan az LMP erős területének számít. Lengyel Szilvia az Azonnalinak külön felhívta a figyelmet arra, hogy 2018 tavaszán még inkább érdemes lesz figyelni a körzetre, hiszen Gémesi György támogatásával még jobb eredményre lehet képes a párt, bőven túl akarják szárnyalni a korábbi választási eredményeiket. A Momentum itt a nagypolitika és a Google számára totálisan ismeretlen Rehó Sándort indítja, a többiekről nincs információnk.

FOTÓK: MTI (Gémesi György), Facebook (Lengyel Szilvia)

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek