Gyurcsány: Nem vagyok populista, de Orbán az!

2017.11.15. 08:32

Miért gyűjt aláírást a határon túli magyarok szavazati joga ellen, ha nem akar róla népszavazást tartani? Miért fizetik őt a választók, ha nem jár be a parlamentbe? Mit tanított a populizmusról az oxfordi diákoknak? Megenné-e az MSZP-t reggelire, vagy inkább megsiratná? Mit szól a Momentumba igazolt ifjú DK-shoz? Gyurcsány Ferenc minderre válaszol az Azonnalin!

Gyurcsány Ferenc nemrég a populizmusról tartott előadást Oxfordban az egyetemistáknak. Sosem kérdőjeleznénk meg, hogy ért hozzá, de a DK elnöke az Azonnalinak ezzel kapcsolatban mégis arról beszélt: saját magát nem tartja populistának, csak Orbán Viktort, aki szerinte nem képes valódi változtatásra.

Gyurcsány a DK azon kampányát sem tartja populistának, amelyben azt vizionálják: Orbán kivezeti az országot az EU-ból, és így mindenkinek lenullázódik majd a bankszámlája.

Gyurcsány szerint ez valós veszély.

A populizmus kapcsán megkérdeztük a volt miniszterelnököt a határon túli magyarok szavazati joga ellen indított aláírásgyűjtésről is, amelynek deklaráltan nem népszavazás a célja. Na de akkor mi készül itt? 

Gyurcsány először azt mondta, nem DK-s Kubatov-lista, aztán meg azt: természetesen aki aláír és hozzájárul, azzal tartani fogják a kapcsolatot.

A DK elnöke a pártja ifjúsági szervezetéből nemrég a Momentumhoz igazolt Szarvas Koppány Bendegúzról elmondta: nagyon kedvelte, bár sok vitája volt vele. A fiatal politikus egyébként előre elárulta neki, hogy el fog menni a Momentumhoz, Gyurcsány akkor sok sikert kívánt neki. 

Azt a kérdésünket Gyurcsány nem tudta értelmezni, hogy megenné-e az MSZP-t reggelire, azt azonban sajnálná, ha a szocialisták kiesnének a parlamentből. Hogy a DK-sok, ha már benn vannak, miért nem járnak be mégsem a Tisztelt Házba, és hogy miért szavazzon ennyi lógás után bárki rájuk, szintén elmondja a fenti videóban.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek