Szavazhassanak-e a határon túli magyarok?

2017.11.11. 09:47

Gyurcsány Ferenc fél évvel az országgyűlési választások előtt úgy döntött: kampányt kezd a határon túli magyarok választójoga ellen. Az Azonnali ennek apropóján megkérdezte az utca emberét, hogy szavazhassanak-e a külhoniak, vagy sem? Mit szólnak Gyurcsány kampányához? Egyetértenek-e Gyurcsánnyal, vagy hazaárulónak tartják-e őt?

Október végén indított aláírásgyűjtő kampányt Gyurcsány Ferenc pártja, a DK a határon túli magyarok választójoga ellen. Íveiken azt kérdezik az emberektől:

Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?

Ennek apropóján megkérdeztük a budapesti járókelőket, nekik mi a véleményük a kérdésben, és arról is, mit szólnak Gyurcsány Ferenc kampányához? A válaszok nagyjából egyenlően oszlottak el, de volt olyan is, aki azt mondta: kiáll a határon túli magyarok mellett, nagyon szívesen elmegy akár egyedül is felpofozni a bukaresti miniszterelnököt, de szerinte mégsem kellene szavazniuk a határon túliaknak a magyar parlamenti választásokon. 

 A videó mint mindig, most is odafent van! ↑

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek